D
DominoGKS
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, miałem dziś bardzo nieprzyjemną sytuacje. Uczęszczam jeszcze do szkoły, kompletnie zapomniałem o tym aby podbić legitymację szkolną. Kartę miejską miałem załadowaną, ale oczywiście kanar mając świadomość tego, że z końcem Września niektórzy (tak jak ja) mogli zapomnieć podbić legitymacje, kazał mi ją odwrócić. Oczywiście zobaczył że jest nie ważna, zaczął prawić jakieś swoje mądrości ale nie to jest istotne. Gdy tramwaj dojechał na mój przystanek powiedziałem kanarowi, że muszę wysiąść, on na to "to wysiadaj jak chcesz", ale cały czas trzymał moją legitymację i spisywał moje dane. Gdy spytałem go czy nie ma takiego obowiązku, odpowiedział mi że ja chyba wszystko wiem najlepiej więc po co pytam. Przystanek później wręczył mi legitymacje i powiedział, że mandat wyśle pocztą. Nie dostałem żadnego kwitu, niczego nie podpisałem, jedynie co to spisał moje dane, oraz imiona rodziców. Czy jest możliwe, że otrzymam ten mandat pocztą, a jeśli tak to czy będę zobowiązany do spłacenia go skoro nic nie podpisywałem?