czy mi odwiesza?

• Autor wątku Autor wątku CAROLOS123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CAROLOS123

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam, piszę po raz pierwszy wiec jesi coś nie tak z góry sorki. Obecnie mam wyrok w zawieszeniu. Juz mowie o co chodzi. 01ego pażdziernika konczy mi się wyrok łacznie z okresem dodatkowego pól roku. 04 pazdziernika mam kolejną sprawę z innego art. w zasadzie moja glupota, ale za nią trzeba zaplacic. Wczesniejszy wyrok to dwa lata na trzy. Teraz mam propozycję od prokuratora pol roku na dwa lata i jakas grzywna. Moje pytanie brzmi następująco czy jak sędzia spyta czy nylem karany czy nie , to jestem jako niekarany po uplywie tego 01 pazdziernika ? I drugie pytanie, przestepstwo to drugie popolnilem w okresie proby dokladnie w listopadzie 2008 r. Natomiast sprawa bedzie dopiero teraz, czy sąd bierze pod uwagę datę popelnienia przestępstwa czy uprawomocnienia się tego wyroku który teraz mnie czeka? Bo chodzi mi o to czy mogą mi odwiesic te karę za wzgledu na to ze popelnilem je w okresie proby , czy po uplywie zaweszenia plus 0.5 r nie moga juz? prosze o pomoc. pozdrawiam i dziekuje

dziękuję, czyli w zasadzie nie mam się raczej czego obawiac? Troche się boje bo na wezwaniu mam napisane stawiennictwo obowiązkowe,,,co moze byc tego przyczyna?>

stawiennictwo obowiązkowe, bo Sąd musi wysłuchać pana stanowiska w sprawie...

Dzięki za info. Ale z doświadczenia m.in własnego wiem , że nie zaws etak jest, że stawiennictwo ma być obowiązkowe. Ta moj apoprzednia kara tzn poprzedni wyrok rowniez uzgodniony z prokuratorem, nie bylem w ogole w Sądzie. Bylo posiedzenie sąd zgodzil sie na propozycję prokuratora, a ja dostalem listem wszystkie dot tej sprawy info i nie bylem na posiedzeniu ani rozprawie. Być może panikuję, ale boje sie trochę. I jeszcze pytanie takie, obecnie pracuję dorywczo bez umowy, ale mam mozliwosc od 1ego wrzesnia się normalnie zatrudnic na umowę, czy dla Sądu bedzie mialo to znaczenie na jakich zasadach ja pracuje?Lepiej miec umowe i pracowac "na czysto", czy nie ma to dla Sądu znaczenia?

bo tamta sprawa miała inną podstawę...
Sąd nie miał przepisu, który mu mówi:
przed wydaniem w tym trybie wyroku należy wysłuchać oskarżonego...
są różne tryby....
CARLOS123: nie bierz tego do siebie, ale nie lubie, jak ktoś się pyta a za chwile pyta o to samo 10 razy, bo to prowadzi do tego, że zamiast pomagać innym pisze Ci po kolei czym się różni to od tamtego...a Ciebie to chyba nie intertesuje...jeżeli Cię interesuje procedura kpk i kkw, to proponuje zakupić i zapoznać się z lekturą

ale chyba po to tu jestescie zeby pomagac jesli ktoś pyta prawda? Cale szczescie ze jest to forum i mozna zwrócic si e o pomoc a nie trzeba kupowac kk i innych. Dzieki za rady pby bylo ok:) odnosnie tej pracy to jak jest?Sad bierze to pod uwage czy nie?

Powrót