Czy moge cos zrobic jak sad nie da dozoru elektroniczneo? [SDE]

• Autor wątku Autor wątku szpiku15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szpiku15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam, jutro mam posiedzenie w sprawie SDE, wyrok laczny, 3 miesiace do odsiadki i prace spoleczne. Bylem wczoraj u kuratora, mowi mi ze akurat w tym sadzie nie trafil na przypadek taki ze jak ktos mial wyrok laczny i że dali SDE, jak ktos mial zwykly wyrok przykladowo rok czasu to bez problemowo dawali obrączke. Chcialbym sie zapytac czy moge cos zrobic jak sad nie da SDE? kurator mi cos mowil zeby pisac zazalenie do Sadu Apelacyjnego.
Mowil ze zna duzo sadow, zna te wyroki itd, i ze w innych sadach bezproblemowo dawali SDE przy karze mieszanej, kare mam wstrzymana do podjecia decyzji przez sad. Czy jak nie zgodzi sie sad to moge pisac to zazalenie i nie isc siedziec czy znowu pisac o jakies wstrzymanie ? Moze cos pomozecie? dzieki z gory kazdej dobrej duszyczce.

Na każde postanowienie przysługuje zażalenie, również na te.

Zazalenie zazaleniem, nie przyznali mi SDE. Wiec co ja moge teraz zrobic? pewnie nikt nie odpisze, bo jak komus cos potrzeba to leci tam gdzie sie da, ja jestem z biednej rodziny, nie z patoligicznej, chcialem sie dowiedziec, szanuje tylko dobrych ludzi. Pozdrawiam tylko tych dobych

Możesz napisać zażalenie tylko najpierw pomyśl jak potrafisz odpowiedź na argumentację sądu, który Ci nie udzielił zgody na odbycie kary w systemie SDE. Możesz się starać o odroczenie jednak sama niechęć do odsiadki to kiepski argument.

Powrót