A
adbam
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Znajomy, który jest autorem muzyki do piosenki z moim tekstem poprosił mnie o podpisanie umowy w sprawie użycia tego utworu w jednym z odcinków serialu w tv. Sam oświadczył, że podpisał podobną... Nie zrobiłem tego ponieważ jak się okazało treść umowy miała być zwyczajnym oświadczeniem:
Ja niżej podpisany, wyrażam zgodę na nieodpłatne użycie słów (tekstu) napisanych przeze mnie do piosenki pod tytułem „******* w odcinku pod tytułem „*****” serialu TV pod tytułem „*****” w reżyserii ******.
Do sprawy nie wracałem ale okazało się że odcinek serialu z piosenką mojego współautorstwa nakręcono i wyemitowano. Zaznaczam, że piosenka została zarejestrowana w ZAiKSie (chyba w 2004 r.)
Czy mogę mieć jakieś roszczenia względem tv?
Ja niżej podpisany, wyrażam zgodę na nieodpłatne użycie słów (tekstu) napisanych przeze mnie do piosenki pod tytułem „******* w odcinku pod tytułem „*****” serialu TV pod tytułem „*****” w reżyserii ******.
Do sprawy nie wracałem ale okazało się że odcinek serialu z piosenką mojego współautorstwa nakręcono i wyemitowano. Zaznaczam, że piosenka została zarejestrowana w ZAiKSie (chyba w 2004 r.)
Czy mogę mieć jakieś roszczenia względem tv?