Czy mogę nagrywac ekran programem podczas ogladanie na netflixie ?

• Autor wątku Autor wątku Loxenix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Loxenix

Użytkownik
Odpowiedzi
74
Podobno w regulaminie jest zapis zabraniający nagrywania obrazu , ja to chcę nagrywac na własny uzytek ,

Pytanie 2 : Cazy nagrywając te seriale na płyty i tworzenie do nich okładek na własny uzytek jest legalne ? ( Czy np.podczas kontroli policji nie będę miał problemów ? )

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przepis prawny:
Prawo autorskie
Art. 23.
[Wykorzystywanie utworów – dozwolony użytek osobisty]

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

[FONT=&quot]Użyj też opcji - szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.[/FONT]

Czyli nawet jak regulamin tego serwisu zabrania tego to na własny użytek mogę nagrywać?
Co to znaczy kilka egzemplarzy ? Co jeśli będę miał kilka serii różnych seriali?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Powrót