Czy mogę odesłać paczkę nie płacąc za nią

• Autor wątku Autor wątku Cetus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cetus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam kupiłem w internecie tabletki ziołowe za 87 zł a przyszedł mi email że będę musiał za to zapłacić 358 zł czy mogę tą paczkę odesłać bez zapłacenia? Bardzo proszę o odpowiedż i z góry dziękuję.

Za ile w rzeczywistości kupiłeś?
Skąd wynika rozbieżność cen?

To chyba jakieś oszustwo bo zakupiłem towar za 87 i mam wiadomość mailową na tą kwotę zł a nie mam pojęciaza co mam zapłacić 358zł i dlaczego jest taka rozboeżność w dodatku przysłali mi wirusa w załączniku czy mam prawo odesłać tą paczkę

Skoro dokonałeś zakupu za 87 to tyle masz zapłacić a przesyłka jest Twoją własnością.
Nie masz prawa odsyłać bez podania przyczyny.

Otwierał Pan paczkę ? Była w niej faktura ?

Dzisiaj dopiero otrzymałem maila że towar został wysłany i rozumiem żeby otworzyć paczkę przy kurierze i sprawdzić fakturę

Dokonałeś zakupu za kwotę 87 PLN?
Jeżeli tak a sprzedawca nie powołuje się na błąd w cenie, to zawartość przesyłki jest Twoja.

W tej sytuacji, wobec podejrzenia nieuczciwości sprzedawcy, warto rozważyć sprawdzenie zawartości przed odbiorem.

Cetus napisał:
przyszedł mi email że będę musiał za to zapłacić 358 zł
Cetus napisał:
zakupiłem towar za 87 i mam wiadomość mailową na tą kwotę zł
Zdecyduj lub doprecyzuj. Jeden cytat zaprzecza drugiemu.
Jaki jest koszt wysyłki ?
Kontaktowałeś się ze sprzedającym w celu wyjaśnienia ?

Więc jeśli otworzę przesyłkę a na fakturze będzie kwota 358zł to co mam wtedy zrobić w dodatku nie odbierają telefonu czy zapłacić tylko 87 zł?

Przepraszam doprecyzuję. Kupiłem towar za 87 zł i po zakupie dostałem maila na tą kwotę a dzisiaj przyszedł mi kolejny email z informacją że towar został wysłany a kwota pobrania wynosi 358zł jeśli więc przyjdzie mi paczka i kurier zarząda ode mnie 358 zł to co wtedy mam zrobić ? a kosztu wysyłki nie podali. w pierwszym mailu miałem napisane "razem 87zł"

wysłąłem do nich email ale nie odpowiadzają może jest poprostu za pózno

Czyli wygląda na to że jeśli będzie kwota transportu 271zł to będę musiał za to zapłacić?

Pszepraszam nie zauważyłem tej odpowiedzi. Dziękuję za pomoc

Powrót