N
natasza111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Pracuję w firmie jako grafik. Wykonuję dla tej konkretnej wszystkie graficzne projekty.
Rysuję, tworzę z dostarczonych zdjęć produktów itp.
Wiadome mi jest, że firma ta ma prawa autorskie do moich prac, ale czy to znaczy,
że ja nie mogę pokazywać tych prac w swoim portfolio internetowym?
Z zaznaczeniem, że wszystkie prawa autorskie posiada ta konkretna firma, ale ja projekt wykonałam i chcę go publicznie pokazać.
Projekty te nie są ściśle tajne, ponieważ są one drukowane w setkach tysięcy i zalewają polskie mieszkania.
Ale nie chciałabym mieć problem, że zrobiłam to bezprawnie.
Czy mogę pokazać w portfolio internetowym projekty, które wykonywałam w ramach pracy dla tej firmy?
Czy muszę pytać o zgodę szefa (musiałabym pewnie stworzyć jakiś dokument i dać szefowi do podpisu)?
bardzo proszę o rzetelną odpowiedź
gdzie ewentualnie znajdę zapis prawny dotyczący tej konkretnej sprawy?
Rysuję, tworzę z dostarczonych zdjęć produktów itp.
Wiadome mi jest, że firma ta ma prawa autorskie do moich prac, ale czy to znaczy,
że ja nie mogę pokazywać tych prac w swoim portfolio internetowym?
Z zaznaczeniem, że wszystkie prawa autorskie posiada ta konkretna firma, ale ja projekt wykonałam i chcę go publicznie pokazać.
Projekty te nie są ściśle tajne, ponieważ są one drukowane w setkach tysięcy i zalewają polskie mieszkania.
Ale nie chciałabym mieć problem, że zrobiłam to bezprawnie.
Czy mogę pokazać w portfolio internetowym projekty, które wykonywałam w ramach pracy dla tej firmy?
Czy muszę pytać o zgodę szefa (musiałabym pewnie stworzyć jakiś dokument i dać szefowi do podpisu)?
bardzo proszę o rzetelną odpowiedź
gdzie ewentualnie znajdę zapis prawny dotyczący tej konkretnej sprawy?