czy moge sie sadowac z internetem?

• Autor wątku Autor wątku bast66677
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bast66677

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
:x czy moge pozwac program antyvirusowy za przesladowanie i wyłudzanie? Jeden program UNIEMOZLIWIA MI KOZYSTANIE Z INTERNETU!! kiedy tylko otwieram bylejaką strone nawet startowa którajest interia wyświetla mi sie komunikat na samej górze o trosci:
"This page is infected by malicious advertising code. Such code can seriously affect your computer. Click here to protect your computer with Personal Antivirus." kiedy klikam na click here wyświetla mie sie strona : secure.securedpaymentsystem.com/billpav/?ver=

z treścią : Choose your subscription type:
1 Year Software License
with 24x7 premium customer support service *
$59.95
Lifetime Software License, 60% discount!
with 24x7 premium customer support service *
$79.95
* Note that 24x7 premium customer support service costs $19.95
To see our refund policy click here
REFUNDS

If for any reason, you do not require an exchange and did not like the product you bought, or product or service you bought doesn't completely satisfy your wishes then you have the right to give us a notice of cancellation and request for refund.We will refund your account within 30 days of our receipt of the your request.

Total price: $79.95

i nie ma opcji zeby sie poprostu niezgodzic na to bo jesli nie klikne na Click here wyswietli mi sie BLOKADA i nie moge zrobic NIC!! ta blokada jest o treści:
Warning! Visiting this site may harm your computer!
This web site probably contains malicious software program, which can cause damage to your computer or perform actions without your permission. Your computer may be infected after visiting such web site.

We recommend you to install (or activate) antivirus security software.

I do realize that visiting this site can cause harm to my computer.

CONTINUE UNPROTECTED GET SECURITY SOFTWARE

niby ma sie wybur..... ale kiedy wybieram continue unprotected (bo posiadam INNY program niz ten co mi wciskają) NIC SIE NIE DZIEJ... i moge sobie klikac do woli ale jak raz klikne zeby pobrac ten program odrazu reagule i wyświetla sie ta sama strona która sie pojawia po kliknięcia na napis CLICK HERE WIEC CZUJE SIE PRZEŚLADOWANA! bo niemoge sprawdzić emaila bo mi wszystko blokuje i WYMUSZA ODEMNIE ZEBYM KUPIŁA ten program KTÓRY jest mi zbędny... i po całym dniu prub wejścia na emaila jestem w stanie oddac co mam zeby dali mi spokuj.... a to moim zdaniem bezprawie.... czy mam racje:?: HELP!! :(

RE: czy moge sie sadowac z internetem??

Ej no... Zwykłego trojana masz... (to takie coś podobne do wirusa)
Tak to jest jak się wchodzi na podejrzane stronki. :)

Po prostu poproś kogoś aby Ci wyczyścił kompa, skoro sama nie dajesz rady.

ludzie macie problemy

tak tak - należy pozwać program....:lol:

Sędzia by chyba z fotela spadł jakby zobaczył taki pozew .... :lol:

Każdy program antywirusowy posiada w opcjach możliwość wyłączenia tego o czym piszesz, nazywa się to ochroną dostępową(avast), co do innych to nie pamiętam nazw.

Polecam także zainstalowanie darmowej przeglądarki firefox, bo jest szybsza, bezpieczniejsza, sprawdza pisownie, lepiej obsługuje standardy internetowe.

Niestety, nie jest to prawdopodobnie normalny anti-virus. Takie zachowanie(blokowanie dostępu do pliku, usług w systemie, Internetu, w zamian za wykupienie licencji) jest zachowaniem typowym dla pewnej klasy złośliwego oprogramowania. Są to tzw. "fake antivirus", które instalując się na komputerze ofiary, blokują dostęp do wielu funkcji systemu, w zamian żądając zakupienia licencji. Niestety, nie zawsze dokonanie zakupu licencji wiąże się ze zniesieniem nałożonych ograniczeń. Często dochodzi do sytuacji, w której proszeni jesteśmy o zakup kolejnej i kolejnej i tak bez końca - twórcy programu wyciągają od nas tyle pieniędzy ile tylko mogą.

Jeśli mieszka Pan/Pani w okolicach Sieradza(do 16.04) lub Wrocławia(od 16.04) mógłbym spróbować usunąć to niechciane oprogramowanie z Pani systemu. Można spróbować również wykonać to zdalnie, poprzez odpowiednie opogramowanie. Cena usługi - studencka :) 30-40zł w zależności od złośliwości tego programu, płatna na konto. Czas wykonania 1-2h.

Pozdrawiam i proszę o ewentualną prywatną wiadomość. :-)

Ostatnia edycja:

A jeśli mieszka Pani w okolicach Warszawy - to zapraszam do mnie. Też mogę usunąć.

Powrót