Czy mogę stracą się o SDE

• Autor wątku Autor wątku Mariolkaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mariolkaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mój facet siedzi już tydzień w ZK. Dostał dwa wyroki jeden 4 miesiące a drugi 5 miesięcy. Wcześniej pisaliśmy o Dozór Elektroniczny ale coś wyszło nie tak, wczoraj dzwoniąc do Sądu dowiedziałam się że sprawę odroczono( zmieniono termin rozprawy). Czy w takim razie może złożyć wniosek już złączony 9 miesięcy o bransoletę? Czy to za szybko aby uzyskał zezwolenie na odbycie kary w SDE. Proszę o odpowiedź to jego pierwszy wyrok jaki odsiaduje. Z tego co wiem to jeżeli nie przekracza 1,5 roku może dostać zezwolenie? Czy mogę mu powiedzieć żeby pisał wniosek o 9 miesięcy na bransoletę? Czy to za krótki czas i może jeszcze odsiedzieć poowe wyroku aby uzyskać?

skoro sprawa o SDE nadal się toczy to nie rozumiem po co składać nowy wniosek o SDE ?

kgb14 napisał:
skoro sprawa o SDE nadal się toczy to nie rozumiem po co składać nowy wniosek o SDE ?

Rozumiem. Ale o SDE składaliśmy tylko na 4 miesiące więc te 5 miesięcy zostają narazie tak jakby do odsiadki. Czy partner może pisać wniosek z ZK o 9 miesięcy. Czy sąd sam złączy mu te dwa wyroki?

Może składać z ZK, a jeśli nie jest w ZK to dodatkową prośbę ( do istniejącej sprawy o SDE ) o dołączenie nowego wyroku w celu odbycia całości w SDE.

Mam pytanie staram się o dozór,mój wyrok to 6 miesięcy,ale oprócz tego mam godziny które odrabiam, mój partner jest leżący. Potrzebuje opieki mam małe dziecko czy dostanę dozór dokumenty złożyłam wszystkie do sądu

Czy dostaniesz dozór? Po to jest sąd by ocenić, czy odbycie kary w S.D.E. będzie wystarczające do zrealizowania celów odbywania kary pozbawienia wolności.

Mój facet siedzi w ZK Wojkowice a 20-tego ma rozprawę w Opolu posiedzenie o SDE. Czy rozprawa się odbędzie czy będzie odroczona (przeniesienie wszystkiego tam gdzie jest) ? Napomkne że ma adwokata czy zatem adwokat może walczyć o to aby sprawa się nie odroczyła? Czy jest jakaś szansa na zezwolenie SE jeżeli ma dobrą opinię od kuratora i z ZK?

Jest ktoś kto może mi cokolwiek powiedzieć?

Powrót