Czy mogę wyrobić paszport niemiecki?

• Autor wątku Autor wątku Cathrine*
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cathrine*

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam :)

Moja mama posiada (w tej chwili nieważny) paszport niemiecki. Obywatelstwo zostało odziedziczone po jej mamie. W paszporcie tym napisane jest, że mi jako córce również zostało przyznane obywatelstwo niemieckie. Tak więc chciałabym się dowiedzieć, czy i jak mogę wyrobić paszport, i czy mama musi wyrobić nowy, abym na jego podstawie mogła zaświdczyć moje obywatelstwo niemieckie?

Pozdrawiam serdecznie

Witam.
Obywatelstwa nie dziedziczy się na podstawie paszportu od przodków (np.mamy) , za mało szczegółów . Poczytaj proszę posty o obywatelstwie a nie będziesz potrzebować pomocy .
Pozdrawiam

Cathrine* napisał:
Witam :)

Moja mama posiada (w tej chwili nieważny) paszport niemiecki. Obywatelstwo zostało odziedziczone po jej mamie. W paszporcie tym napisane jest, że mi jako córce również zostało przyznane obywatelstwo niemieckie. T

Ja nie bardzo rozumiem, w jaki sposob w paszporcie moze byc napisane, ze dziecku przyznano obywatelstwo ?

Tak czy inaczej, musissz sie udac do konsulatu niemieckiego z tym niewaznym paszportem matki, swoja metryka urodzenia i na pewno kaza ci zlozyc wniosek o formalne stwierdzenie, czy posiadasz obywatelstwo niemieckie zanim wydadza ci paszport niemiecki, a to bedzie trwalo

Powrót