CZY MOGĘ ZERWAĆ UMOWĘ O INTERNET????

• Autor wątku Autor wątku marcus201
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcus201

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Potrzebuje informacji o tym czy moge zerwać umowe o internet (na rok ja podpisalem), zakładałem go miesiac temu ale teraz musze zmienic mieszkanie i nie chce placic za cos czego nie bede używał. Czy to możliwe???????

czekam na odpowiedz. Pozdrawiam :what:

Proszę zapoznać się z umową którą Pan podpisał i możliwościami rozwiązania umowy przewidzianymi przez nią.

[cytat="admi"]nie można zrywać umów :)[/cytat]

nieprawda!
- wszystko jest kwestia konsekwencji finansowych ( i ewentualnie innych o ile zachodzą stosowne przesłanki...ale jak mniemam tutaj głównie chodzi o finansowe...) wynikłych z jej niedotrzymania (złamania) ....

zmienilem mieszkanie i osiedle i dostawca internetu z jakim podpisalem umowe nie moze mi sie podlaczyc pod nowe mieszkanie, czy to nie jest wystarczajacy powod by moc bez wiekszych problemow zerwac umowe. czy muze placic za cos z czego nie korzystam? mieszkanie zmienilem z powodu osob z jakimi przyszlo mi mieszkac przez jakis czas, czy moge je podac do sadu , ze musze placic za intrernet mimo ze z niego nie korzystam , a to przz te osoby musialem sie z temtego mieszkania wyprowadzic, bo gdybym nie musial sie wyprowadzac to ja bym korzystal z uslug tej firmy od internetu.??????

Ja mam w swojej umowie np. że moge zawiesić na okres 3 miesięcy- płace za to 20zł. Zależy wszystko od umowy, jak było już wspomniane- jeżeli np. podpisałeś ją na 12 m-cy, to zerwanie jej to około 1000zł kary do zapłacenia.Mozesz spróbować rownież przejść na niższy abonament. No, ale postawa to przeczytaj umowe , którą podpisałeś i wówczas będzie jasne co możesz dalej zrobić.

Powrót