Czy mogę złożyć odwołanie?

• Autor wątku Autor wątku diana95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diana95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. W tym roku zapisywałam się w IRK na studia na 2 kierunki. Na żaden z nich nie zostałam przyjęta. Na pierwszym pomimo wystarczającej ilości punktów zostałam nie przyjęta ze względu na dużą ilość kandydatów się o nie ubiegających. Na drugi kierunek jednak w systemie rekrutacyjnym pisze: Niewystarczająca ilość punktów do minimum kwalifikacyjnego. W przypadku zwolnienia się miejsc kandydat zostanie poinformowany o możliwości złożenia dokumentów. Status kwalifikacji może ulec zmianie do 31 lipca. W razie zwolnienia się miejsc, informacja o możliwości doniesienia dokumentów pojawi się w Systemie IRK. Doszły już do mnie listy potwierdzające te informacje. I teraz chciałam się dowiedzieć czy można napisać odwołanie? jeżeli treść pouczenia brzmi:Podstawą odwołania może być jedynie wskazania naruszenia warunków i trybu rekrutacji na studia wyższe ? Pytam się, ponieważ mam wątpliwości, pouczenie jak dla mnie brzmi jasno,że nie mam co pisać, jednak opinie znajomych studentów są inne, że warto napisać, sama nie wiem :rolleyes:

Studenci jak to studenci. Odwoływać się można tylko ze względu na naruszenia. W innym przypadku odwołanie zostanie nierozpatrzone ze względów formalnych.

Powrót