K
kasiaaaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam problem. Chcę się zwolnić z pracy. Ale pracodawca straszy mnie że będę musiała zapłacić 3000 zł za kurs który odbyłam w pracy.
Chciałam tylko zaznaczyć że w umowie pisze:
"Pracodawca ponosi 100% kosztu kursu tj. 3000zł"
i dalej
"Jeśli pracownik rozwiąże umowę będzie musiał spłacić koszt kursu poniesiony przez pracodawcę"
Czy mam prawo zobaczyć fakturę wystawioną przez firmę organizującą kurs dla mojej firmy i zapłacić kwotę która widniej na tej fakturze, ponieważ wiem że kurs w rzeczywistości kosztuje nie 3000zł ale ok 1000zł.
Nie ma mowy w umowie że poniosę karę za zwolnienie w wys. 3000zł tylko że będę musiała ponieść koszt kursu który poniósł pracodawca.
Może ktoś rozwiać moje wątpliwości??
Proszę o pomoc
Chciałam tylko zaznaczyć że w umowie pisze:
"Pracodawca ponosi 100% kosztu kursu tj. 3000zł"
i dalej
"Jeśli pracownik rozwiąże umowę będzie musiał spłacić koszt kursu poniesiony przez pracodawcę"
Czy mam prawo zobaczyć fakturę wystawioną przez firmę organizującą kurs dla mojej firmy i zapłacić kwotę która widniej na tej fakturze, ponieważ wiem że kurs w rzeczywistości kosztuje nie 3000zł ale ok 1000zł.
Nie ma mowy w umowie że poniosę karę za zwolnienie w wys. 3000zł tylko że będę musiała ponieść koszt kursu który poniósł pracodawca.
Może ktoś rozwiać moje wątpliwości??
Proszę o pomoc