czy mógłby ktos mi wytłumaczyc?

• Autor wątku Autor wątku shael
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shael

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Jestem w pewnej sprawie niesłusznie oskarżony sędzia od początku sprawia wrażenie że jest przesądzony o mojej winie.

Zgłosiłem wniosek dowodowy o powołanie biegłego w zakresie księgowości w tej sprawie.
Na mój wniosek Sędzia wezwał mojego wspólnika który mnie oskarża o dostarczenie dokumentacji finansowo-księgowej (ja jako wspólnik nie miałem i niemam do niej dostępu i poprostu wspólnik trzyma i niechce dać...)
W związku z powyższym wniosłem następny wniosek o odpłatne xero-kopie dokumentacji spółki .

Sędzie oddalił mój wniosek uzasadniając to tym że dokumentacja nie stanowi części akt sprawy...

Czy w świetle prawa postanowienie sędziego jest prawidłowe?
Przez takie postanowienia niemam szans na obrone, prosze pomóżcie w miare możliwości.

Czy ja niemając od samego istnienia spółki dostępu do dokumentów niemam prawa żądać nawet odpłatnie xserokopii?

1) nie piszemy pod nie swoim nickiem.... :!:

2) nie mówisz nam calej prawdy... skoro teraz sprawa jest na etapie postępowania sądowego to wcześniej była postepowaniem przygotowawczym... a akt oskarżenia został jak domniemuję sporządzony na podstawie jakichś tam dokumentow... ponadto jako strona miałeś prawo wnosić wnioski dowodowe... kserować akta itp.... dlaczego tego nie robiłeś?

hmmm co do nicka to jest mój nick, ale to nieważne....

Dopiero jak sprawa trafiła do sądu na kolejnej którejs rozprawie ja złożyłem wniosek o powołanie biegłego księgowego i przedstawienie dokumentacji finansowej spółki.

Na etapie przygotowawczym nie było w aktach dokumentacji spółki

Dodatkowo na etapie przygotowawczym niemiałem adwokata dopiero teraz jak juz sprawa trafiła do sądu mam adwokata.

Nie pisałem wszystkiego żeby kogos kto mógłby odpowiedziec nie zmęczyc dużą ilością tesktu.

1) nie pisz postu jednego pod drugim tylko uzywaj opcji zmień!
2) skoro na etapie postepowania przygotowawczego nie było w aktach dokumentacji to jaki dostales zarzut i w oparciu o jakie dowody?
3) dlaczego juz na etapie postepowania przygotowawczego nie wnosiles o powolanie bieglego aby mógł zbadac dokumentację?

Panie Markiz prosze nie odpowiadać na moje posty.

Co to jakies przesłuchanie?

Potrzebuje odpowiedzi na moje pytanie a nie dlaczego to dlazego tamto

Pana wypowiedzi nie wnoszą nic, więc prosze zając się inną sprawą.

[cytat="shael"]Panie Markiz prosze nie odpowiadać na moje posty.[/cytat] nie przychylam sie do pana prośby..:)

Żeby prawidłowo i rzetelnie odpowiedziedzieć na pytania najpierw trzeba znać sytuację... a nie tylko z kontekstu wyrwane pytania...- ale skoro pan wie lepiej jakie informacje są potrzebne żeby odpowiedzieć na swoje pytania to faktycznie nie mam juz wiecej pytań...

A skoro uważa pan ,ze informacje jakie pan zawarł w swoim poście to po jego analizie -odpowiedź brzmi - skoro Sąd znając materiał sprawy zrobił to co zrobił to znaczy że miał takie prawo..:)

Podałem jaki jest stan faktyczny i nie istotne jest dlaczego jakiegoś wniosku nie wniosłem na etapie przygotowania, to był widocznie mój błąd i czasu nie wróce.

Pytanie było : czy postanowienie sędziego było prawidłowe
Czy może odmówic mi wydania odpłatnie xserokopii?

Chyba 2 proste pytania

jak Sąd moze panu wydać kserokopie czegoś czego nie ma w aktach sprawy?

Powrót