Czy moja ex para moze odebrac mi mojego synka

• Autor wątku Autor wątku tauropl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tauropl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam pytanie.Czy matka mojego syna moze mi go odebrac.Wyjasnie o co dokladnie mi chodzi...Przez prawie 11lat mieszkalem w Hiszpani w tych latach poznalem moja byla kobiete pochodzenia COLUMBIJSKIEGO nigdy nie mielismy slubu.W 2004r urodzil sie nam syn po jakims roku moze poltora ona postanowila sie od nas oddalic.Doszlo do tego ze maly byl caly czas tylko zemna jej nigdy nie bylo w domu i miala nas w nosie.Jednak ja nigdy nie wystapilem o odebranie jej praw rodzicielskich.w roku 2009 wyjechalismy z synem do polski gdzie mieszkamy do dzis lecz jego matka grozi mi ze mi go zabierze do siebie.Syn ma prawie 7 lat w tym roku ma isc do szkoly podstawowej w polsce on jest bardzo z zyty ze mna ja rowniez nie widze przyszlosci bez niego..Prosze mi powiedziec czy ona moze odebrac mi dziecko.A maly ma podwojne obywatelstwo polsko-hiszpanskie...Dziekuje..

A matka Kolumbijka, jakie ma obywatelstwo: hiszpanskie/ kolumbijskie, czy podwojne.
To dziwne, ze matka sobie przypomniala o dziecku po kilku latach, chyba to nie wrozy nic dobrego, jakby faktycznie chciala wziac dziecko do siebie. W jakim jezyku matka dziecka rozmawia i w jakim jezyku rozmawia Twoj syn? Chodzi mi o to, czy sa w stanie dogadac sie, bo to tez moze byc dobra strona, aby dziecko zatrzymac przy sobie, a z drugiej strony to az strach oddac dziecko takiej matce, ktora przypomniala sobie ze ma dziecko!

Powrót