Czy moja wiadomość jest spamem ?

• Autor wątku Autor wątku JAWS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JAWS

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

postanowiłem wysłać jednego e-maila osobie, której adres
znalazłem w internecie w profilu na forum (adres był dostępny również
w innych podobny miejscach w internecie, które utwierdziły mnie w przekonaniu, że ta osoba jest twórcą strony). Treść e-maila wyglądała mniej
więcej tak:

Witam,

zapraszam do dodania opisu strony (tu był adres twórcy strony) do strony z naszymi stronami.
Na stronie po dodaniu i zatwierdzeniu przez administratora strony można:
(w tym miejscu podałem 3 stwierdzenia, określające, co będą mogli zrobić
użytkownicy strony na dodanej stronie)

Serdecznie polecam

Adres strony to: (tu był mój adres strony)

W Internecie przeczytałem różne rzeczy o SPAMie w tym między innymi te:
1. wysłanie jednej wiadomości nie jest spamem,
2. spamem jest treść wiadomości, wtedy gdy jest ona niezależna od tożsamości odbiorcy
3. spamem jest treść wiadomości, która daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy

Pisząc e-maila:
* wysłałem jedną wiadomość do tej osoby,
* skierowałem się konkretnie do tej osoby (czyli w moim rozumieniu jest to wiadomość zależna od tożsamości odbiorcy).
* ta osoba otrzymała unikatową treść wiadomości
* moja strona nie ma w żaden sposób charakteru zarobkowego, wręcz przeciwnie musiała by utrzymywać dane opisu strony zajmując miejsce na dysku, dodatkowo obciążałaby pasmo, pochłaniając transfer oraz ja za darmo promowałbym stronę tej osoby mając dodany opis

W regulaminie na swojej stronie mam również napisane, że dodanie opisu strony jest dobrowolne i bezpłatne. Poza tym po dodaniu opisu strony, opis nie jest wyświetlany automatycznie i musi być on zatwierdzony przez administratora(powód dodania lub nie nie jest podany).

Czy moja wiadomość była spamem ?

Ostatnia edycja:
Powrót