A
ankaanka0000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Jestem rozwiedziona od 6 lat. Ojciec mojego dziecka nie płaci alimentów od lat 7. Ostatnio zmarł mój teść pozostawiając majątek. Majątek teścia przeszedł na jego żonę (żył z nią w nieformalnej separacji) oraz na trójkę jego dzieci (w tym mój były mąż). Każda z osób dostała w spadku swoją część majątku po ojcu w tym mój były mąż również. Po pewnym okresie czasu, przypadkiem dowiedziałam się (sprawdzenie tego nie było dla mnie trudne z uwagi na miejsce gdzie pracuję), że całą część spadku (majątku - część domu mieszkalnego, część samochodu, nieruchomości) jaką otrzymał ojciec mojego dziecka po swoim ojcu zrzekł się na rzecz rodziny (siostra, brat i matka) w zamian za dożywotnie mieszkanie w domu, z którego części się zrzekł.
Czy w takim przypadku w razie śmierci mojego byłego męża, mojemu dziecku należy się jakiś "spadek" po nim??????
Czy po prostu zrobił mi na złość (tak właśnie mi) i za namową jego rodziny zrzekł się części majątku????
Nadmieniam, że nie utrzymują kontaktów ze swoim byłym mężem od 6 lat, nie widuje się on z dzieckiem (nie z mojej winy) od 6 lat, nie łoży na dziecko od 7 lat.
Czy w takim przypadku w razie śmierci mojego byłego męża, mojemu dziecku należy się jakiś "spadek" po nim??????
Czy po prostu zrobił mi na złość (tak właśnie mi) i za namową jego rodziny zrzekł się części majątku????
Nadmieniam, że nie utrzymują kontaktów ze swoim byłym mężem od 6 lat, nie widuje się on z dzieckiem (nie z mojej winy) od 6 lat, nie łoży na dziecko od 7 lat.