czy mozliwe jest jakies odskodowanie?

• Autor wątku Autor wątku Borys12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Borys12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Chcialam sie poradzic w pewnej sprawie... Otoz moja mama jakis czas temu w szpitalu w Lublinie miala embolizacje (zabieg zwalczajacy tetniaka na mozgu). Po operacji okazalo sie ze prawa strona mojej mamy jest sparalizowana i nie mogla mowic. Po tygodniowym pobycie w tym szpitalu zostala przewiezniona do Rzeszowa. Przez dlugi czas miala wysoka temperature. Gdy w Rzeszowie szczegolowo ja zbadano okazalo sie ze w Lublinie zarazili ja gronkowcem i nawet tego nie zbadano. Minelo juz trzy miesiace, mama jest ciagle rehabilitowana, na nowo uczy sie mowic. Czy mozemy starac sie o odszkodowanie?

Jeżeli fakt zarażenia gronkowcem zostanie udowodniony to jak najbardziej. Musicie Państwo zbierać dokumentację medyczną (kompletną - karty informacyjne, historie choroby, karty zabiegowe, wyniki badań). Zarówno ze szpitala, w którym doszło do zakażenia oraz z Rzeszowa. Działać szybko, żeby "nic nie kręcili".

kazdy szpital oraz kazdy lekarz musza miec wykupiona polise oc i z niej mozecie sie domagac odszkodowania

Powrót