Czy można jeździć na niemieckich blachach ?

• Autor wątku Autor wątku bolsfanwk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

bolsfanwk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
mam takie pytanie
czy jeśli kupię u Niemca prywatnie auto,
będę posiadał umowę kupna sprzedaży, i wszystkie dokumenty, to jeśli auto posiada ubezpieczenie i przegląd,
to czy mogę przyjechać sobie do miejsca zamieszkania w niemczech, a następnie
pojechać na drugi dzień do urzędu, dokonać wymeldowania wraz z wykupieniem tablic wywozowych do polski...
i Czy wymeldowania mogę dokonać w obojętnie jakim urzędzie ?
czy jak kupiłem np w berlinie to muszę jechać do urzędu w berlinie ?
Chodzi o to że np jak kupię auto w niedzielę, to w poniedziałek bym sobie załatwił wymeldowanie... no bo w niedzielę urząd jest zamknięty...

Jeżeli kupisz auto na ważnych papierach możesz jechać do Polski z ważnymi tablicami rejestracyjnymi .Wydział komunikacji załatwia resztę odsyła tablice do Niemiec.
Zadzwoń do Wydziału komunikacji w Polsce dla twojego miejsca zamieszkania a otrzymasz odpowiedz.
http://bip.poznan.pl/bip/sprawa.html?co=opis&sp_id=1741
Pozdrawiam Marian

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Pogodnik
Dzwoniłem o 9/0 do wydziału komunikacji w Zgorzelcu informacja jaką otrzymałem.
Pojazd na ważnych tablicach jest rejestrowany w Polsce .Wydział komunikacji załatwia formalności wymeldowania pojazdu z Niemiec wysyłając tablice do Niemiec.
Pozdrawiam Marian

bo w Zgorzelcu te tablice wystarczy przeniesc na druga strone mostu, pewnie maja kuriera, ktory je zawozi do urzedu komunikacji w Görlitz.
Informacja nie potwierdzona
Zadzwon do Przemysla albo Rzeszowa i zapytaj sie tam ....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pogodnik
Tak jak pisałeś jesteś urzędnikiem Niemieckim dlatego udzielasz takich informacji.Samochód zarejestrowany w Niemczech rejestrują w Polskich wydziałach komunikacji.
Wyrejestrowanie pojazdu przeprowadza urząd komunikacji w Polsce.
Informacja z wydziału komunikacji Kraków –Łódź –Rzeszów -Zgorzelec
Informacja do sprawdzenia na telefon

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót