F
fim2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Prowadzę mały sklep internetowy. "Klient" kupił towar który został wysłany, towar nie został odebrany. W toku wyjaśnień okazało się iż "klient" celowo nie odebrał paczki. Wysłałem monit mailem o pokrycie kosztów transportu w wysokości 100 zł (paczka była wysyłana kurierem, a więc koszty znaczne) z informacją iż podejmie kroki prawne w przypadku braku wpłaty. Email wysłałem 2 czerwca wieczorem
Otrzymałem coś takiego
'Ta wiadomość jest formą nieuprawnionej groźby w stosunku do mojej osoby, w tej sytuacji prawdopodobnie zgłoszę do
prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa groźby karalnej w stosunku do mojej osoby, która jest ścigana z urzędu.
W przypadku nie dostarczenia zakupionego przeze mnie przedmiotu do 06.07.2009 będę domagał się
od Państwa firmy pokrycia kosztów jakie poniosłem w związku z niedostarczeniem przez Państwa przedmiotu w wysokości 250 złotych"
Czy przypadkiem wystosowania do mnie takiego żądania nie jest próba wyłudzenia?
Otrzymałem coś takiego
'Ta wiadomość jest formą nieuprawnionej groźby w stosunku do mojej osoby, w tej sytuacji prawdopodobnie zgłoszę do
prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa groźby karalnej w stosunku do mojej osoby, która jest ścigana z urzędu.
W przypadku nie dostarczenia zakupionego przeze mnie przedmiotu do 06.07.2009 będę domagał się
od Państwa firmy pokrycia kosztów jakie poniosłem w związku z niedostarczeniem przez Państwa przedmiotu w wysokości 250 złotych"
Czy przypadkiem wystosowania do mnie takiego żądania nie jest próba wyłudzenia?