Czy można zarobić w sieci?

• Autor wątku Autor wątku DarekJasinski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DarekJasinski

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Słuchajcie, pytam tak z czystej ciekawości. Na jakiej zasadzie działają niektóre strony typu buxy, albo strony z uploadem, przecież w większości to jest nielegalne. Np w buxach firmy dające reklamy NADPŁACAJĄ kasę, za bezsensowne klikanie na ich reklamy,często nawet nie wiedząc, że trafiają na takie serwisy i są tak wykorzystywane. Z kolei strony z uploadem, mające na celu wysyłanie plików na portale (a za pobieranie zbiera się punkty), podjudzają do piractwa. Co o tym myślicie?

Podjudzają? Na każdym z serwisów do uploadu plików jest wyraźnie napisane, że możesz wysyłać pliki, do których posiadasz prawo. Co prawda, właściciele nie dbają zbyt bardzo o legalność plików opierając się na tym, że to w interesie użytkownika jest przestrzeganie regulaminu. Mimo wszystko sporo serwisów po donosie złamania sprawa plik kasuje.

Tak czy inaczej, nie na rękę byłoby pozbycie się nielegalnych plików, bo to właśnie na ich podstawie budują swój biznes. Ponoć szacuje się, że na rapidshare.com jest ponad 85% plików nielegalnych. Gdyby je wszystkie usunęli to stracili by wszystko na co pracowali. :-o

Tak jak w telewizji. Zarabia się głównie na reklamach, a im więcej ludzi daną stronę odwiedza, tym więcej płacą reklamodawcy. A to czy jest to serwis z uploadem, czy portal plotkarski jest mało istotne. Ważne jest, żeby ludzie wchodzili

Hosting, to hosting. Dostawcy usług hostingowych nie obchodzi, co jest przetrzymywane na udostępnianej przestrzeni dyskowej serwera, ponieważ w regulaminie zaznaczył, co wolno tam przechowywać, a co nie.

Podobnie wynajmując magazyn właściciel nie musi się martwić o to, że najemca będzie na jego posesji przetrzymywał kokainę, bo posiadanie kokainy jest (chyba nadal niezależnie od ilości) zakazane prawnie. Chyba, że najemcą będzie Policja, a magazyn będzie wykorzystywany do przetrzymywania dowodów rzeczowych ;). Szczerze, nie wiem, czy to możliwe.

bo ja znalazłem taką stronę izimany.pl I ciekawi mnie jak to jest z tym portalem, czy oni mają szansę się utrzymać w ogóle. Moim zdaniem to ma sens, ale ciekawe jak to wygląda od strony ekonomicznej:/

Czasy takich stron przeminęły. Z mojego subiektywnego doświadczenia wynika, że strona będzie jak najbardziej istniała, ale ciężko będzie Ci znaleźć chętnych do zbudowania marketingowego drzewka napędzającego koniunkturę Twojego portfela. Prawnych przesłanek do zamknięcia strony nie ma - w przeciwnym razie nie jeden system reklamowy już by upadł zasypany lawiną pozwów.

Pozdrawiam
Rafał Gierek
.....................................................

Żegnam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jedynym pewnym sposobem jest utworzenie serwisu oraz podpięciu do niego programów partnerskich np google czy allegro .

Witam. Chciałbym się dołączyć do pytania o zarabianie w sieci lecz tym razem sprawa dot. tzw. sklepów allegro. Mam dostęp do taniego pozyskiwania różnego rodzaju herbat i chciałbym oczywiście na tym troszkę zarobić. Nie prowadzę działalności gospodarczej ale z tego co się orientowałem załozenie takiego sklepu na allegro nie wymaga prowadzenia działalności. Pytanie jest tylko takie. Czy ja, jako osoba fizyczna mogę bez rejestracji sprzedawać na allegro większe ilości produktów? Mam fajny dostęp do hurtowych cen i chciałbym połączyć hobby z dodatkowym drobnym przychodem ale nie wiem jak ugryźć to jabłko bo od zawsze pracowałem dla kogoś. Ktoś udzieli kilku rad? Dziekuję bardzo za podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Ja mogę polecić.........

Ale nie na tym forum. Ostrzegam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót