Czy mozna zwolnić nauczycielkę na macierzyńskim lub bezpośredni po nim

• Autor wątku Autor wątku dija_77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dija_77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Pod koniec czerwca kończy mi się roczny urlop macierzyński. Właśnie się dowiedziałam, że dla jednej z dwóch zatrudnionych w szkole bibliotekarek od nowego roku szkolnego nie ma etatu. I tą zwolnioną osobą mam być ja. Czy przebywając na urlopie macierzyńskim mogę otrzymać wypowiedzenie? Czy mogę je otrzymać po zakończeniu macierzyńskiego (i wykorzystaniu zaległego urlopu wypoczynkowego tj. ok 20 sierpnia)? Dodam, że jestem nauczycielem mianowanym, zatrudnionym w pełnym wymiarze, na czas nieokreślony.

Witam. 25 czerwca kończy mi się roczny urlop macierzyński. Właśnie się dowiedziałam, że dla jednej z dwóch zatrudnionych w szkole bibliotekarek od nowego roku szkolnego nie ma etatu. Tą zwolnioną osobą mam być ja. Czy przebywając na urlopie macierzyńskim mogę otrzymać wypowiedzenie? Czy mogę je otrzymać po zakończeniu macierzyńskiego (i wykorzystaniu zaległego urlopu wypoczynkowego lub w czasie jego trwania)? Czy złożenie wniosku o zmniejszony wymiar godzin chroni przed zwolnieniem?
Jestem nauczycielem mianowanym, zatrudnionym w pełnym wymiarze, na czas nieokreślony.

Z góry przepraszam za powielenie wątku, ale w dziale oświata nie otrzymałam żadnej informacji i dlatego postanowiłam skorzystać z tego działu.

Powrót