Czy można zwrócić słuchawki nauszne?

• Autor wątku Autor wątku Dzonzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dzonzi

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Dzień dobry,
Kupiłem przez Internet słuchawki nauszne z odbiorem osobistym w pewnym dużym, powszechnie znanym markecie. Dziś byłem tam je zwrócić gdyż nie podobają mi się. Obsługa sklepu nie chciał ich przyjąć argumentując to względami higienicznymi.
Na stronie tego sklepu znalazłem taki zapis:
W jakiej sytuacji nie można skorzystać z prawa odstąpienia od umowy zawartej na odległość?
Dotyczącej towaru dostarczanego w zapieczętowanym opakowaniu, którego po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu (np. depilatory, strzyżarki, suszarki, prostownice, golarki, słuchawki douszne itp.),

Słuchawki w momencie odebrania było odplombowane. Nawet sprzedawca otworzył pudełku żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Po drugie jest mowa o słuchawkach dousznych, a nauszne to przecież całkiem co innego. Po trzecie, w tym sklepie na wystawie normalnie leżą takie słuchawki i myślę, że ludzie mogą je przymierzać.

Czy waszym zdaniem sklep może mi nie przyjąć zwrotu? Mają się skontaktować z kierownikiem i mi zadzwonić, ale co jeśli odmówią? Poprosić o pismo z powodem odmowy i datą i skierować sprawę do rzecznika konsumenta?

Dodam, że słuchawki założyłem dosłownie 2-3 razy i mają nawet oryginalną folie.

Dziękuję za pomoc.

Nauszniki mozna. Sam zwracałem i problemu nie miałem nigdy.

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Powrót