Czy musze pamiętać pełne okoliczności zdarzenia? Wypadek na rowerze a wypłata ubezp.

• Autor wątku Autor wątku spidernet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spidernet

Użytkownik
Odpowiedzi
61
W czerwcu miałem wypadek na rowerze na ścieżce rowerowej. Zgłosiłem się do miasta o wypłatę z ubezpieczenia. Same zdarzenie pamiętam jedynie do czasu najechania na wybój na ścieżce rowerowej. Po wypadku straciłem świadomość na około pół godziny. I w kolejnym kroku pamiętam jedynie żonę, która przyjechała po mnie na miejsce zdarzenia. Ubezpieczyciel odmawia wypłacenia odszkodowania powołując się na treść jak w załączniku. Podpowiedzcie koledzy jak powinienem podejść do sprawy? Jak napisać odwołanie?

to klasyczne działanie ubezpieczyciela, który za wszelką cenę próbuje zniechęcić poszkodowanego do ubiegania się o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Trzeba pisać odwołanie, ewentualnie szykować się na drogę sądową. Warto też zrobić zdjęcia miejsca zdarzenia, a w szczególności tej uszkodzonej nawierzchni zanim zdążą ją naprawić.

Mam podobne zdanie... Niestety w karcie szpitalnej napisano, że "poszkodowany miał wypadek rowerowy i nie pamięta okoliczności zdarzenia". Faktycznie było tak, że do czasu samego wypadku pamiętam wszystko, po upadku pamięć przywróciła po około pół godziny. Nie wiem na ile to wnosi do sprawy. Zdjęcia nawierzchnii z dnia wypadku mam. Po krótkiej chwili od zgłoszenia zdarzenia do zarządcy drogi powierzchnia została naprawiona. Niestety nie zgłosiłem wypadku nigdzie poza wnioskiem o wypłatę z ubezpieczenia od zarządcy drogi oraz jak również jest wzmianka w karcie szpitalnej o samym wypadku na rowerze. Jedyne o czym wtedy myślałem to wrócić do domu. Czy znasz może jakieś firmy, które świadczą pomoc w tego typu sprawach oraz jak oceniasz moje szanse w tym przypadku?

Powrót