czy musze?

• Autor wątku Autor wątku milutka204
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milutka204

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam podpisalismy wczoraj umowe z firmą windykacyjna umowe o to by napisdali pozew o zwrocenie nam dlugu 150 tys. Jesli w ciagu 7 dni otrzymamy pieniadze to nie zakladamy sprawy sądowej.. ale w regulaminie jest napiane ze po odzyskaniu pieiedzy firma ta bierze sobie 15 % to duzo czy jesli dluznik przestraszy sie i odda pieniadze w ciagu 7 dni to czy ja mam prawo zerwac umowe bo juz dalej nie bede zakladac sprawy i czy nie muszew wtedy placic tego procentu i tak na taki poczet wplacilam 1000 zl...prosze o odpowiedz

Na jaki okres jest zawarta umowa ? Na jakich warunkach ?

Umowa zostala zawarta 21 lipca i nie ma podanej daty do kiedy po prostu teraz jest przedsadowe wezwanie do zaplaty i jesli w ciagu tych 7 dniu on wplaci mi poieniedze to czego ja mam prawnikowi za taki pozew placic az 30 tys ja rozumiem po sprawie sadowej owszem ale teraz?

Umowy podpisujemy; czytając, rozumiejąc. Masz watpliwości więc chyba nie rozumiesz co podpisałaś.
Pytasz co musisz, a czego nie. Zapewniam. Wszystko jest w Umowie. Radze przeczytać jeszcze raz. Z chaosu jaki przedstawiłaś mogę się domyślać, że zapłacisz prowizje 15% po skutecznej egzekucji. Jednak to za mało na sensowną poradę, nie znając treści Umowy.
Watpię w przerażenie dłużnika! Zakładam, że dojdzie do pozwu...

Powrót