X
XOPinaOX
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
23.09. 10 dostałam mandat za niepodpisany bilet imienny. Przyszło mi wezwanie do zapłaty ale na nazwisko mojego ojca z racji ,że wówczas nie byłam pełnoletnia i podałam jego dane. Ojciec nie zapłacił i nie ściągnięto mu tego z podatku. W te wakacje podjęłam pracę na okres ok 1,5 mies został mi wydany NIP. W dniu 26. 08.11 dostałam NAKAZ ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU UPOMINAWCZYM. Czy jeśli nie zapłacę tego w ciągu dwóch tygodni to zostanie wszczęta sprawa sądowa przeciwko mnie czy jest taka możliwość że ściągną mi te pieniądze ( 121,20 mandat + 90 PLN koszty procesu) z przyszłej wypłaty albo z podatku? Nie chciałabym dostać wezwania do sądu a teraz nie jestem w stanie zapłacić tego bo nie mam z czego. Myślę, że gdybym nie miała NIP'u to za miesiąc sprawa byłaby przedawniona. Nie wiem czy mam czekać na zajęcie pensji, ściągnięcie z podatku czy komornika. Proszę o rzetelną pomoc.
Na wezwanie do zapłaty od kontrolera na samym dole jest numer i podpis kontrolera. Ja mam sam numer bez podpisu. Czy mandat jest nadal ważny?
Na wezwanie do zapłaty od kontrolera na samym dole jest numer i podpis kontrolera. Ja mam sam numer bez podpisu. Czy mandat jest nadal ważny?
Ostatnia edycja: