Czy należy mi sie kurniówka?

• Autor wątku Autor wątku malibule1999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malibule1999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,

Rok temu w maju, zakończyła mi się umowa z moim pracodawcą. Pracowałam w moim byłym miejscu pracy przez prawie dwa lata na umowę o etat. Wynagrodzenie jakie było na umowie to 2100. Była to najniższa krajowa w ówczesnym czasie. Mój stosunek do pracy z moim byłym pracodawcą odbył sie na zasadzie likwidacji stanowiska. Teraz rok pracowałam na czarno. Czasem miałam jakieś umowy o dzieło itp. Nie rejestrowałam się do tej pory w urzędzie. Nie pobierałam kuroniówki. Czy nadal mi się należy zległa kuroniówka?

Zeby dostac zasiłek musisz spelnic okreslone warunki. Czyli pracowac za min minimalna krajowa przez 365 dni w ciagu ostatnich 18 miesięcy...

Jeszcze nie upłynęło więcej niż 18 miesięcy dlatego zastanawiam się nad rejestracją

Zarejestrowac sie mozesz. Ale nie spelniasz podstawowego warunku do uzyskania zasilku. Pracy przez 365 dni w ciagu ostatnich 18 miesiexy.

Nie zrozumiałaś "(…)w ciagu ostatnich 18 miesięcy... "

Cofamy się 18 miesięcy wstecz licząc od dnia rejestracji w Urzędzie Pracy.
Ty tego warunku nie spełniasz.

Inaczej napiszę - zasiłek dostałabyś gdybyś się zarejestrowała maksymalnie w ciągu 6 miesięcy od utraty pracy. A już minęło ponad rok.

Powrót