Czy nalezy mi sie obywatelstwo

• Autor wątku Autor wątku kamp33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamp33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam
Mieszkam w Niemczech od 2008 roku z dziewczyna ona jest niemka mamy dziecko radzem teraz chcemy sie pobrac .Moje pytanie czy musze czekac 3 lata zeby dostac obywatelstwo czy to ze razem juz jestesmy i ze mamy dziecko i ze moja dziewczyna byla nawet wliczana do rocznego rozliczenia z podadku mojego czy to ma jakis wplyw na przyznanie mi obywatelstwa dotam ze od samego poczatku caly czas pracuje na pelny etat.

Witam.Chcialabym dodac jedno pytanie:czy po 8 latach dostanie sie "automatycznie"niemieckie obywatelstwo czy trzeba jakis egzamin w tym celu zdawac?

obywatelstwa przez naturlizacje nie dostaje sie nigdy automatycznie. Musisz zlozyc wniosek, spelnic warunki i zdac egzamin Einbürgerungstest

Dziekuje za odp.Slyszalam ze na tym egzaminie ,jest 500 pytan,z ktorach losuje sie 3 pyt.Ponoc wszystkie z polityki.jakie mam szanse go zdac? chyba prawie to jak gra na loterii.Czy tak to wyglada?

Z 33 pytan online prawidlowo zaliczylam odpowiedzi na 18 pytan!

A co to za egzamin ten : B1 ?

Certyfikat ukonczonego kursu /B1

Zdanie egzaminu Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) świadczy o solidnym opanowaniu podstaw niemieckiego języka potocznego, co umożliwia porozumiewanie się we wszystkich ważnych sytuacjach życia codziennego. Egzamin odpowiada trzeciemu poziomowi biegłości językowej (B1) w sześciostopniowej skali oceny kompetencji językowych Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego.

Powrót