czy njestem karany

• Autor wątku Autor wątku Cywil1908
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cywil1908

Użytkownik
Odpowiedzi
34
witam na poczatku roku opisywalem wam moja sytuacje ze dostalem 3 lata na 10 mies + 4 lata zakazu prowadzenia pojazdow + kara pieniezna napisdalem odwolanie do sadu wstawilem sie na sprawe pozadnie ubrany:) okazalem skruche itp.. po moijch zeznaniach zwolano lekarza medycznego itp;p bo nasciemnialem a lekarz mial sprawdzic czy naprawde tak moglo byc.. na kolejnej rozprawie lekarzx nie przyznal mi racij i prokurato zaproponowal kare 3/10 + 3 zakazu. zgodnie z prawem powinienem dostac wyrok listownie do rak wlasnych od marca zadnej reakcji kurator sie nie zjawia . zapytalem dzielnicowego czy w takiej sytuacji moge zrobic prawojazdy a ten stwierdzi ze tak co o tym myslicie?? moze sprubuje wziosc zaswiadczenie o niekaralnosci zeby sie przekonac???

Myślę że powinieneś zasięgnąć informacji w Sądzie który rozpoznawał sprawę. Z tego co piszesz wynika raczej, że wyroku z urzędu do domu nie dostaniesz.

Cywil1908 napisał:
zgodnie z prawem powinienem dostac wyrok listownie do rak wlasnych
Sąd nie doręcza wyroku z urzędu, tylko na wniosek.
Oskarżony ma prawo otrzymania jednego odpisu wyroku bezpłatnie, od kolejnych odpisów pobierana jest oplata 6 zł za każdą stronę.

No tak, racja :) Zasugerowałem sie tym, ze w poście Cywil1908 była mowa o rozprawie :)

Powrót