Czy okaze sie ze bylem w niedopowiednim miejscu w nieodpowie

• Autor wątku Autor wątku jpg5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jpg5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Czy okaze sie ze bylem w niedopowiednim miejscu w nieodpowiedniej porze ?
jestem kierowca zawodowym nie karanym szanujacy swoja prace . 8.04.08r zaczalem chodzic troche na basen na godz 20.00 tak do 21.30 , nastepnego dnia tez tak poszedlem . wyszedlem z basenu 21.30 wyszedlem z przebieralni na holl gdzie sa krzesla szuszarki do wlosow . Na drzwiach tzn klamce powiesilem kurtke a obok na krzesle polozylem swoje rzeczy i poszedlem wysuszyc wlosy i zmienic obowie . obok tego krzesla stalo inne na ktorym byl recznik i komorka ludzi ktorzy byli na tym holu. zabralem swoje rzeczy i poszedlem na dol oddac kluczyk z czytnikiem. Nastepnego dnia czyli 10.04.08r znalezli mnie ludzie ktorzy byli na basenie i powiedzieli ze zginely im 2 komorki ze ja jestem na kamerach . Ja sie zdenerwowalem i powiedzialem im ze absolutnie tego nie wziolem po co mi komorka jak nowa z gornej polki sam operator mi oferuje. Oni ale wie pan okazja czyni zlodzieja zebym oddal im komorki albo 2000 zl . Ja powiedzialem ze jade na policje zglosic jawna chec wyludzenia. po czym pojechalem dyzurny powiedzial zebym sie nie denerwowal monitoring wszystko pokaze. udalem sie na ten basen ale juz nikogo nie bylo od monitoringu . wiec powtorzylem nastepnego dnia operator ani kierownik niepozwolil mi na obejrzenie tego. 15.04.08r bylem na przesluchaniu wszystko powiedzialem po czym policjant mowi ze jestem na 16 kamerach zebym przywiozl te komorki odebral od pasera za jest do godz. 20 ja mowie jak mam przeywiez jak ich nie wziolem. spytalem sie w jakim charakterze jestem powiedzial ze swiadka czy jestem zatrzymany powiedzial nie. i poszedlem . Dzisiaj odebralem z aviza list polecony z wezwaniem na 30.04.08r jako podejrzany na komisariat.
Naprawde ja niemoge byc karany w moim fahu nawet przez mysl mi nie przeszloby ukrasc co kolwiek. Niewiem jak byly ustawione te kamery wiedzialem ze sa ale niezwracalem na nie uwagi przeciez czego mialem sie obawiac ale mogloby byc tak ze z sufitu mogla mnie zlapac jak nad swoim krzeslem sie nachylalem ale powinna wtedy ta komorka zniknac.
Boze nawet jak bym mial zanik pamieci czy cos w tym stylu to biorac je znalazl bym je w kurtce w siatce .
Jesli mnie skarza za cos co nie zrobilem to sie chyba powiesze ja jako karany moge pracowac jako kierowca a to jedeyne zrodlo utrzymania niestety do prac fizycznych niejestem zazdrowy.

Przepraszam za brak skladni i jakies bledy.
co mam robic niewiem chyba oszaleje jak tak mozna

o ile bedzie pan przesuchiwany w charakterze świadka to po prostu proszę powiedzie jak było...., w przypadku ogłoszenia panu zarzutu w trakcie przesluchania może pan zawnioskowac o umożliwienie obejrzenia zapisu z monitoringu...

czyli teraz jak mnie wezwa w charakterze podejrzanego to zazut musze podpisac, ale moge odmowic skladania zeznan . wziasc adwokata ? czy teraz zazadac okazania tasmy ?
dlaczego tamci ludzie niby widzieli tasma i tak stwierdzili a mi tydzien pozniej jako swiadkowi niechcieli okazac nagrania. czy mogl ktos ingerowac w zapis ? jest to jakas droga ?

[cytat="jpg5":r8vj6d7z]
dlaczego tamci ludzie niby widzieli tasma i tak stwierdzili a mi tydzien pozniej jako swiadkowi niechcieli okazac nagrania. [/cytat:r8vj6d7z] ponieważ świadek nie ma tych samych praw co np. podejrzany..:P

[cytat="jpg5":r8vj6d7z]czy mogl ktos ingerowac w zapis ? [/cytat:r8vj6d7z] a po co mialby to robic...? [cytat="jpg5":r8vj6d7z] jest to jakas droga ? [/cytat:r8vj6d7z] do nikąd...

[cytat="Markiz32":25k8lmjr][cytat="jpg5":25k8lmjr]
dlaczego tamci ludzie niby widzieli tasma i tak stwierdzili a mi tydzien pozniej jako swiadkowi niechcieli okazac nagrania. [/cytat:25k8lmjr] ponieważ świadek nie ma tych samych praw co np. podejrzany..:P

[cytat="jpg5":25k8lmjr]czy mogl ktos ingerowac w zapis ? [/cytat:25k8lmjr] a po co mialby to robic...?

np . poto zeby spreparowac moja wine

[cytat="jpg5":25k8lmjr] jest to jakas droga ? [/cytat:25k8lmjr] do nikąd...[/cytat:25k8lmjr]
myslalem ze mozna stwierdzic jakims bieglym ingerencje ,
tasmy zostaly zabezpieczone dopiero kilka dni pozniej z tego co wiem.

i zebym naprawde wzial te komorki, a ja tego nie zrobilem.

Można stwierdzić - po to są biegli właśnie.
Oczywiscie jest mało prawdopodobnym , by ktoś ingerował w taśmę, natomiast technicznie jest to oczywiście mozliwe.
Jesli postawia Panu zarzut i stać Pana-brałbym adwokata, tylko żeby był taki aktywny.

Przepraszam, że podczepiam się do tematu, ale pytanie dotyczy podobnego zajścia- czy poszkodowany ma dostęp do nagrań?

Powrót