Czy osoby zdrowe muszą nosić maseczki?

• Autor wątku Autor wątku voiskoe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
V

voiskoe

Witam
Czy osoby zdrowe muszą nosić maseczki? Gdzie mogę wnieść o wzrot kosztów zakupu maseczki. Tylko proszę nie pisać, że nie musi być maseczka. Cokolwiek bym nie założył na twarz to będę musiał wyprać, a to są koszta energii i proszku do prania.

Ostatnia edycja:
Tak, osoby zdrowe muszą nosić maseczki, maski, część odzieży, przyłbicę lub kask.
Serio? Koszt energii i proszku do prania? Sorry, ale życie kosztuje. Nago chodzisz cały czas? Równie dobrze, możesz swoją koszulkę założyć na głowę. Załóż i nawet majtki - chyba je pierzesz, czy też nie? Za to też chcesz zwrot kosztów, że musisz ubrany chodzić?

@voiskoe
Twoje pytanie jest pozbawione sensu, bo niby skąd wiesz że jesteś osobą zdrową? Około 50% chorujących przechodzi covid-19 bezobjawowo.

Latrommi napisał:
Serio? Koszt energii i proszku do prania?
Ubrania kupuje bo chce mieć modne ciuchy. Żyć żyję bo chcę żyć, a nie, że państwo ustawą mnie do życia zmusza. Może dla ciebie proszek do prania, energia, woda, to niewielki koszt, ale dla mnie to duży. Niech mi państwo wraca, albo udostępni darmową pralnie. Tak samo jest z zdalną nauką. Dlaczego mam ponosić koszta energii, internetu itd. Jak sobie państwo wymyśli, że każdy obywatel ma nosić sześcio karatowy pierścionek by w ten sposób chronić się przed wirusem to ja też niby mam ten pierścionek kupić?
jestem1 napisał:
@voiskoe
Twoje pytanie jest pozbawione sensu, bo niby skąd wiesz że jesteś osobą zdrową? Około 50% chorujących przechodzi covid-19 bezobjawowo.
Robiłem sobie test. Ja już to 99,9% obywateli przechodzi cowid bezobjawowo więc nie kłam. Pomiajam fakt, że ten wirus nigdy nie zniknie. Na jesień będzie druga fala, a na wiosnę 2021 roku trzecia fala. Na Białorusi nie wprowadzili żadnych ograniczeń i liczba zgonów, chorujących jest śmiesznie niska. Gdzie więc masz tą epidemię? Przy twoich 50 procentach na Białorusii powinno już 4 miliony ludzi chorować. Włącz myślenie.

Ostatnia edycja:
A powiedz mi jaki to będzie dodatkowy koszt kiedy razem z majtkami upierzesz maseczkę? Naprawdę aż tak dotkliwy dla ciebie? Czy może jesteś z tych młodych buntowników co to głoszą że nie będzie mi ktoś nakazywał jak mam żyć i co nosić na sobie.

Białoruś jako przykład do naśladowania....uśmiałam się jak nigdy. 😅 Na temat wirusa nie wiele wiadomo. To że zrobiłeś test nie znaczy że kolejnego dnia się nie zataziles i nie jesteś chory. Nie ma 100 proc pewności że nie zarazisz się znowu nawet jak już raz chorowałes. To wirus który mutuje...także zostanie z nami bardzo długo.

Pejotwroc napisał:
A powiedz mi jaki to będzie dodatkowy koszt kiedy razem z majtkami upierzesz maseczkę? .
Co ciebie to interesuje o ile zwiększy mi się koszt? Tak dla informacji to pralki mają wagę. Więc im czegoś jest więcej tym więcej pobierają wody itd. Pytanie było czy mam prawo domagać się zwrotu kosztu.

Ostatnia edycja:
Nikt nie broni Ci wyprowadzić się na Białoruś.

Ciekawe że nawet nie wiadomo czy kierowca był w maseczce a ty już wiesz jaka była przyczyna wypadku. Jasnowidz.

Nie ma co dyskutować. Wiesz swoje, prawda jest inna ale cóż zrobić. Nikt cie nie przekona.
O zwrot kosztów możesz pisać do Ministra Zdrowia.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót