Czy P.U.P. może dać mi na siłę pracę mimo że otwieram Stowarzyszenie??

• Autor wątku Autor wątku viktorynski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viktorynski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Dzień dobry.Mój problem polega na tym iż; Zakładam Stowarzyszenie Niepełnosprawnych w tym będzie też Firma ,,OBJAZDOWA KRAINA ZABAWOWA " oraz hipoterapia dla niepełnosprawnych a dla pozostałych osób usługi odpłatne.Jak wiadomo zakładanie takiego Stowarzyszenia w tym kraju jest usłane ciernistą drogą i mnóstwem procedur przepisów i ustaw które trzeba przejść. Samo zorganizowanie 15 osób nie było takie proste. Mam już całą dokumentację gotową i za kilka dni składamy w KRS ,jednak Powiatowe Biuro Pracy(gdyż jestem tam zarejestrowany jako bezrobotny) straszy mnie że w ciągu kilku dni muszę otworzyć tę działalność gdyż mają dla mnie propozycję pracy na zmiany .A jak mi wiadomo cała procedura w KRS może potrwać do 2 mies. Czy mogę odmówić tę propozycję powołując się iż jestem w trakcie załatwiania procedur związanych z otwieraniem i rejestracją tej że działalności??
Pozdrawiam Jan

A po co jesteś zarejestrowany w PUP skoro nie interesuje cię znalezienie i podjęcie pracy ??

Podpsiujac się podpowyzszym pytaniem dodam, iż załozenie stowarzyszenia nie jest działalnością gospodarczą tylko pana "hobby", a że stowarzyszenie niejako "obok" swego głównego pola działania prowadzi działanosć gospodarcza....to inna bajka...

Powrót