Czy podpis jest wazny ??

• Autor wątku Autor wątku talibanczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

talibanczyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam ... mam mały problem ...

Chodzi o zakupy na raty ... sprzedałem ponad pół roku temy komputer klientowi na raty - wszystko odbyło się bez zadnych problemów.... tzn raty zostały przez bank udzielone, komputer wydany, umowa podpisana...
Wszystko było by ok gdyby klient nie wyłudził z innego banku kredytu...
Złapali go i powiedział ze zakupił u mnie sprzęt ale nigdy go nie otrzymał....

Czy może się wymigać i mnie oskarzać jeśli podpisał umowę w której jest wzmianka ze odbiera sprzęt orza wyzeka się wszeklich innych roszczen?? Przecież chyba podpis jest najważniejszy - a może się mylę.

Za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam

Skoro jest taka wzmianka w umowie, potwierdzająca przejęcie komputera, nie powinno być problemów.

juz mi ulzyło dziękuję... bo pomyslałem ze świat stanął na głowie.. jak dostałem wezwanie w jako OSKARZONY w tej sprawie o wyłudzenie.

Dziękuję - pozdrawiam

A to dostał Pan jako oskarzony...hmm to komplikuje sprawę.
Widac coś maja, skoro w takim charakterze Pana wezwano.

W takim razie pozostaje czekac na zarzuty.
A może to już wezwanie z sądu?

ja juz mam wezwanie do sądu ... zostałem oskarżony o wyłudzenie wraz z tymi przekrętami.. ponieważ oni powiedzieli <chcąc zrzucić część winy na kogoś innego>, ze działali ze mną w zmowie.

NO tak, to rzeczywiście komplikuje sprawę. Pozostaje mówić prawdę, czyli jak mniemam, że nie był Pan w zmowie.
Pan był pracownikiem czy włascicielem sklepu?

jestem właścicielem ....

Ale również mam świadka w postaci mojego byłego pracownika który jest w stanie potwierdzić ze odebrali sprzęt osobiście - czy taki świadek dla sądu jest wiarygodny ?? i czy jest sens mieszać go w to .??

Jedno w tym wszystkim w opisie mi przynajmniej nie pasuje - a mianowicie co ma w ogóle piernik do wiatraka?
Mam nadzieję, iż nie jest to sprawa w kategorii: ukradli mi rower - ale jesteś Pan wezwany w charakterze świadka (zamieszany) w kradzież roweru (dla sprawy nieważne, że był to mój rower). Słowo rower można zamienić na komputer ....

Powrót