Czy podrobiony podpis może być powodem odejśc

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Guest

Witam
Mam pytanie, Chciałem zwolnić się z przcy za porozumieniem stron. Mój pracodawca złośliwie nie zgadza się na to. Czy mogę mogę wykorzystać fakt, że mój szef przez kilka lat podrabiał mój podpis, oraz wyrobił pieczątkę, bez mojej zgody na moje uprawnienia pomiarowe i posługiwał się nią podbijając projekty. Co mu za to grozi i czy mogę ten fakt wykorzystać by odejść z pracy?
Z góry bardzo dziekuję

Proszę to zgłosić do prokuratury. Popełnia Pan przestępstwo ukrywając fakt dokonywania fałszerstw przez pracodawcę.

Odejść z pracy za wypowiedzeniem może Pan zawsze - bez uzasadniania.

Ja chciałem odejść w tym miesiącu, bez wczesniejszego 3 miesięcznego wypowiedzenia

samo przybicie na dokumencie pieczątki nie jest podrobieniem dokumentu... staje się nim z chwila kiedy obok tej pieczątki pojawia się podpis osoby podpisujacej się podpisem uprawnionej... -art. 270 &1 KK

[cytat="zbigniew2603"]Ja chciałem odejść w tym miesiącu, bez wczesniejszego 3 miesięcznego wypowiedzenia[/cytat]

Pozostaje tylko zaprzestanie pracy i oczekiwanie na reakcję pracodawcy - grozi za to rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika (ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych).

Powrót