Czy policja ma mozliwosc sprawdzenia polaczen przez messenger?

• Autor wątku Autor wątku rosjanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rosjanin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Sytuacja wygląda tak ze zostanie sprawdzony mój biling telefoniczny, czy kokntaktowalem się z pewną osobą w danym dniu, owszem kontaktowalem się ale przy użyciu messengera (dzwoniąc z niego). Więc czy mogą sprawdzić to w jakiś sposob, nadmieniam że pamięć wiadomości została wyczyszczona. Pozdrawiam

Czego dotyczy sprawa? Jeśli zbrodni to być może i słaliby pisma do FB i stawali na uszach by to uzyskać i pewnie by się to udało. Jeśli sprawa jest błaha to prawdopodobnie nic z tego nie będzie.

rosjanin napisał:
... Więc czy mogą sprawdzić to w jakiś sposob, nadmieniam że pamięć wiadomości została wyczyszczona. Pozdrawiam
Odpowiednie służby mają to już dawno zarchiwizowane. ;)

Kilka dni temu miałem robione w pracy test na substancje psychoaktywna test wyszedł dodatnio no i zaczęło się dochodzenie jak dojechalem do pracy. No więc moja linia obrony jest taka że jechał ze mną kumpel z którym się dzień wcześniej zdzwonilismy no i teraz będą sprawdzać billingi czy rozmawialiśmy ze sobą danego dnia. Jak się domyślacie nie znajdą tam połączenia więc stąd pytanie o połączenie telefoniczne przez Messenger.

Markiz32 napisał:
skoroś Rosjanin to - szto eta? bo piszesz chyba nie do końca rozumiejąc co piszesz...
Wiadomości i połączenia zostały usunięte z urządzenia. WYBACZ...
Myślę że Twoja uwaga wniosła naprawdę dużo w tym temacie..
A teraz bez zbędnego spamu, proszę o pomoc.

a uważasz że wiadomości są przechowywane tylko i wyłącznie w twoim telefonie i nigdzie więcej...?:PP

Wiem że nie tylko, również na komputerze, możliwe też że na serwerach ale zaznaczam że na komputerze nie będzie widać że dokonywałem połączenia przez MES, którego mam zainstalowanego na telefonie. Jedyne co chcę wiedzieć, to czy mogę przyjąć taką linie obrony że dzwoniłem przez ten komunikator. Wydaje się mi że będzie to trudne do sprawdzenia ale potrzebuje specjalistycznej porady.

Forum nie jest od tego aby pomagać uniknąć odpowiedzialności karnej czy jak kłamać przed organami ścigania... nie licz więc że ktoś ci tu pod tym względem będę doradzał...

Źle to zabrzmiało. Jestem zmęczony i mam problemy ze skupieniem się. Taka rozmowa miała miejsce przez MES, chciałem się porostu dowiedzieć czy da mi coś jeżeli zeznam że kontaktowaliśmy się w ten sposób? I czy jest jakiś sposób bym mógł przedstawić taki biling lub czy jest sposób na odczytanie zawartej informacji o dniu i godzinie takiego połączenia, ponieważ wydaje się mi że będzie to trudne do odnalezienia.
Pozdrawiam.

Ale moment. Ten biling to komu ma być potrzebny? Sądowi, prokuraturze?

Pomijając fakt ,że jest to forum prawne , a nie forum jak wywinąć się .
Powinno to przejść ,pod warunkiem ,że tak było.

Pablo_11 napisał:
Ale moment. Ten biling to komu ma być potrzebny? Sądowi, prokuraturze?
Biling potrzebny jest prokuraturze.

Gathon napisał:
Pomijając fakt ,że jest to forum prawne , a nie forum jak wywinąć się .
Powinno to przejść ,pod warunkiem ,że tak było.
No dobrze ale czy mogę lub oni mogą znaleźć taką historię?

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót