Czy policja ma prawoinwigilować mnie w internecie.

• Autor wątku Autor wątku batonik288
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

batonik288

Użytkownik
Odpowiedzi
77
Mam takie wrażenie, że policja kontroluje mnie w internecie. Myślę, że pewien znajomy z Facebooka doniósł na mnie, w związku z poglądami jakie głoszę na swoim profilu. A dlaczego uważam, że policja mnie szpieguje? Po napisaniu tematu na zapytaj.pl automatycznie mnie wylogowało i nie byłem w stanie już się zalogować. Kiedy podałem swój mail pojawił się komunikat z linkiem aktywującym do nowego konta. Ale ja nie chciałem zakładać nowego konta, tylko sie zalogować na stare. Kiedy z kolei zacząłem korzystać przymusowo z nowego konta, wywala mnie po każdym poście. Druga sprawa to sam fb. Kiedy pisałem (kopiowałem) nowego posta na swoim profilu, dał się on skopiować w całości, ale wyświetliły się tylko ostatnie 2 linijki. Oba zdarzenia dzieliło najwyżej 30 minut. Czy to może oznaczać, że policja mnie śledzi? I czy ma prawo do takich działań w kontekście prezentowanej sprawy?

Nie ma prawa. I na pewno tego nie robią.

Inwigilacja nie polega na kasowaniu Twoich kont. Coś sobie uroiłeś. Może lepiej sprawdź czy kolega jakiegoś trojana Ci nie podrzucił i nie robi sobie żartów.

albo naruszasz regulamin portalu z ktorego korzystasz i admin robi porzadek, a wirus tez nie wykluczony....

Sa roznego rodzaju sluzby. Niekoniecnzie musi to byc Policja. Mamy jeszcze ABW, CBS i inne sprawnie dzialajace jednostki z roznymi uprawnieniami
Szczegolnie jak piszesz, cos o "pogladach". Idealnie pasujesz w profil grup inwiligacyjnych ABW ;)

Regand napisał:
Mamy jeszcze ABW, CBS i inne sprawnie dzialajace jednostki z roznymi uprawnieniami
Szczegolnie jak piszesz, cos o "pogladach". Idealnie pasujesz w profil grup inwiligacyjnych ABW
jest jeszcze SKW, no i skarbówka też jakieś swoje ma.....
Z jednej strony się uśmiałem
Ale z drugiej strony czy ładnie to tak pogłebiać paranoje biednego goscia?

Powrót