TSG napisał:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Erystyka
Wiesz, na tym forum mało kto broni osoby nieuczciwe, ale spójrzmy prawdzie w oczy - dałeś się oszukać jak małe dziecko i problemy ze wzrokiem są słabym usprawiedliwieniem, wybacz, nieogarnięcia życiowego. Strona którą wskazałeś, wygląda na oszustwo na pierwszy rzut oka. Naprawdę.
Słucham? Na podstawie jednej decyzji pod wpływem emocji oceniasz osobę, której nawet nie widziałeś na oczy jako
nie ogarniętą życiowo ?
I to niby ja sobie ciągle coś dopowiadam.... <facepalm>
Rozumiem że gdybym to ja wymyślił taki blef i ktoś by się nabrał to ja byłbym tym "ogarniętym" w twoim mniemaniu....
TSG napisał:
Moim zdaniem ewentualna sprawa w sądzie wyglądałaby tak, że sąd powołałby biegłego, który przeszukałby literaturę medyczną i stwierdził, że faktycznie - składniki podane na stronie czy opakowaniu mają pozytywne działanie na wzrok wg dostępnych źródeł. Myślę, że osoby zarabiające na tym specyfiku wiedzą o tym i dlatego opis na stronie został skonstruowany w taki właśnie sposób.
Mhm pewnie... ty już wiesz jak wyglądałaby sprawa i że wszystko by biegły znalazł co potwierdza niewinność tych osób...To dlatego podali na stronach inne składniki niż w rzeczywistości na opakowaniu....
Powiem ci coś jeszcze ignorancie (bo inaczej cię nazwać nie potrafię)
Siedzę w temacie chorób i struktury oczu DZIESIĄT lat... NIGDY nie słyszałem o tych ziołach ani na wykładach ani w literaturze w internecie, a jest mi temat o tyle dobrze znany, że sam sobie wyleczyłem wzrok metodami dr. Batesa oraz niektórych ćwiczeń jogi twarzy i oczu.
Mając wadę przez całe życie +8 i amblyopię na jedno oko, w wieku 24 lat praktycznie do zera pozbyłem się wady i abmlyopii. Teraz mając ponad 30 lat mam niestabilną wadę +1 / +1.5, czasem widzę dobrze czasem nie, ale chodzę bez okularów.
Gdy awansowałem w pracy i przechodziłem badania okresowe, okulistka nie wiedziała czy dopuścić mnie do pracy ze względu na wynik VOD - vision przy pomiarach (to tam gdzie kładziesz brodę i widzisz taką fajną choinkę)
Czekając przed gabinetem i przeglądając telefon pojawiła się reklama że pewien polski doktor w Katowicach zmarł, który odkrył cudowny środek na leczenie wad wzroku, że operacje plastyczne przejdą do historii, że nie opatentują tego leku tylko dlatego, że firmy farmaceutyczne nie zarabiałyby dalej na lekach i suplementach. Pomyślałem że zaryzykuję, link przekierował mnie na stronę którą podałem i nawet nie czytałem wszystkiego bo miałem obszerne info z poprzedniej strony.
Gdy zadzwoniła do mnie oszustka, powiedziałem wprost że to jakiś blef, pytałem czy naprawdę tak trudno jest opatentować takie arcydzieło, a ona mówiła że są prześladowani przez firmy farmaceutyczne.
Lek kosztuje ponad 100 zł, chciałem na próbę zamówić jedno opakowanie żeby sprawdzić czy to zadziała ale oszustka mówiła że jedno mi nic nie da, bo lek działa dopiero po 3 tyg i muszę brać koniecznie dwie tabletki dziennie - gdzie na opakowaniu jest napisane że NIE WOLNO przekraczać dawki 1 tabletki na dzień... No ale pewnie jak zwykle sobie coś "dopowiedziałem" bo przecież gdy konsultant namawia do przekraczania dawki środka który sprzedaje, to przecież nie muszę od razu przedawkować nie... ?
I na koniec panie inteligencie powiem Ci jedno, ludzki mózg działa w taki sposób, że 98% decyzji jakie podejmujesz, kierujesz się EMOCJAMI.
Ty mając gotowy link i info że to fejk, od razu miałeś w głowie critical factor i zgrywasz wielkiego mądralę, a ze mnie robisz tępego prostaka który dał się naciągnąć, pewnie dlatego że mam w nicku sebek - co nie ? pfff żałosne.
Myślałem że to poważne forum ale jednak się zawiodłem. Zamiast coś doradzić i wspólnie zastanowić się jak przerwać im ten bandycki proceder, ty wolisz wyszydzać mnie i mieć z tego ubaw i satysfakcję.
A szczerze? Mam w d... te 300 zł, stać mnie na to by wydać dużo więcej na głupoty w ciągu miesiąca, ale zająłem się tą sprawą bo czuję obowiązek moralny, by więcej osób nie oszukano, bo jestem patriotą.
Tobie widać brakuje inteligencji emocjonalnej, bardzo dobrze że nie zajmujesz się prawem zawodowo.
Tyle z mojej strony.