Czy policja może znaleźć mnie poprzez konto na instagramie ?

• Autor wątku Autor wątku Jakubeu101
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jakubeu101

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Miesiąc temu z kolegami założyliśmy fałszywy profil na instagramie i w nim na zdjęcie profilowe ustawiliśmy zdjęcie jednego z nauczycieli. Na koncie były 2 posty w których padło kilka niemiłych rzeczy ale nic poważnego.
Jeden z nauczycieli zgłosił sprawe na policje, po czym my usuneliśmy od razu konto. Moje pytanie brzmi czy policja może namierzyć kto to konto założył i co nam grozi jeśli tak ?

Z góry przepraszam jeśli to nie pasuje w tą kategorie i wyciągnąłem już z tej sytuacji lekcję.

Poprawna odpowiedz to… to zależy. Jako, ze był to dzieciarski wybryk to prawdopodobnie nie przygotywaliscie się do tego zbyt długo, a to oznacza ze zostawiliście ogrom śladów. Wszystko zalezy od determinacji śledczych

Lovor napisał:
Poprawna odpowiedz to… to zależy. Jako, ze był to dzieciarski wybryk to prawdopodobnie nie przygotywaliscie się do tego zbyt długo, a to oznacza ze zostawiliście ogrom śladów. Wszystko zalezy od determinacji śledczych
Co może grozić za to ? Wydalenie ze szkoły czy jakieś postępowanie ? Mam 16 lat

Sprawa może znaleźć swój finał w sądzie rodzinnym. Sąd zdecyduje co z wami zrobić. Tylko nie pytaj co zrobi, bo możliwości ma sporo. Na to wpływają różne czynniki.

Powrót