czy policjant moze przeprowadzac interwencje bez rękawiczek?

• Autor wątku Autor wątku kfjdjks324
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kfjdjks324

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
w dniu dzisiejszym policjanci poprosili mnie o dowod i wzieli go bez uzycia rekawiczek i tak samo oddali, maski owszem mieli watpliwej jakosci, ale rekawiczek na dloniach nie mieli a jak wiemy w obecnych czasach jest to dosyc nierozsadne posuniecie, jak widzi taka sytuacje prawo?
czy mozna cos z tym zrobic? nie chce sie zarazic koronawirusem przez brak rozsadku i wyobrazni policjantow

A czy Ty masz wyobraźnię?? Co takie rękawiczki mają dać? Potrafisz to w jakikolwiek sposób uzasadnić? Wymagasz by policjant wykonywał swoje czynności w rękawiczkach. Przed każdą kontrolą ma zakładać nową parę? Gdy do wylegitymowania będę mieli 7 osób to mają zużyć 7 kompletów rękawiczek (bo tylko wtedy ewentualnie ma to sens)?

kfjdjks324 napisał:
nie chce sie zarazic koronawirusem przez brak rozsadku i wyobrazni policjantow

Nie wziąłeś pod uwagę, że policjanci mogli odkazić swoje ręce tuż przed wzięciem od Ciebie dowodu. Nie muszą mieć rękawiczek. Ponadto, jeśli masz wątpliwości zawsze możesz nosić środek odkażający przy sobie i odkażać swoje ręce i przedmioty, których dotykali inni.

forg napisał:
A czy Ty masz wyobraźnię?? Co takie rękawiczki mają dać?
Rękawiczki chronią przed tym wirusem. Tak mówi rząd i WHO. Kwestionujesz opinie WHO, która zaleciła ich noszenie podobnie jak maseczek? W mojej ocenie policjant naraża na utratę życia obywatela. Powinien ponieść konsekwencje prawne tak jak osoby zdrowe będące pod kwarantanną, które dostały mandaty za wychodzenie, albo osoby, które chodziły bez rękawiczek i również zostały ukarane. Skoro zwykli obywatele męczyli się z rękawiczkami to policja ma mieć taki sam horror. No chyba, że w Polsce są równiejsi i równi, gdzie obywatel ma przestrzegać prawa, a policja, politycy robić co chcą i po skepach łazić bez rękawiczek.

Ostatnia edycja:
Od kiedy to "opinia WHO" jest prawem?

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Vexus niejaki Forg pisał, że rękawiczki nic nie dają to mu napisałem, że według WHO dają.
Na podstawie opinii WHO powstało prawo nakazujące noszenie rękawiczek w sklepach.

Ten obowiązek jest już zdjęty. To tylko zalecenie.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

giki napisał:
Vexus niejaki Forg pisał, że rękawiczki nic nie dają to mu napisałem, że według WHO dają.

W jaki sposób noszenie przez policjanta rękawiczek ma chronić inne osoby? Potrafisz włączyć myślenie? Potrafisz własnymi słowy to napisać?

Powrót