czy pracodawca ma prawo obciazyc mnie kosztami?

• Autor wątku Autor wątku nuka1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nuka1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Od roku pracuje w restauracji,nigdy nie bylo uwag co do mojej pracy,
do moich obowiazkow nalezy rowiez kasowanie klientow,ktoregos dnia przy kasie znalazlam rachunekz dnia poprzedniego a na nim notka ze nie policzylam bardzo drogich win,podczas gdy doskonale pamietam ze dwukrotnie sprawdzilam go ,ktoras z kelnerek doczepila karteczke z zamowieniem dopiero po dokonaniu juz tranzakcji ,przemieniajac kolejnosc tz.doketow prawdopodobnie zapomniala doczepic ja wczesniej by obarczyc mnie wina ,znaczy to ze musze pokryc koszta,nastepnego dnia otrzymalam kolejne 2 rachunki z kolejnymi niby moimi bledami,w dodatku zostala pare dni wczesniej przyjeta nowa kelnerka mimo ze pracodawca nie byl w stanie mi zapewnic pelnego wymiaru godzin,co lepsze zredukowala moje godziny na czesc nowej pracownicy,czuje ze ktos mnie tu oszukuje,aw dodatku chce uzyskac informacje czy skoro nie podpisywalam zadnej umowy o prace i o czym kolwiek zwiazanym z pokrywaniem jekich kolwiek kosztow w razie bledow czy pracodawca moze mnie takimi kosztami obciazyc??? pomozcie prosze bo naprawde ne wiem co o tym myslec,czuje ze jestem ofiara jakiegos spisku i nie wiem jak mam sie w zaistnialej sytuacji zachowac by wyjsc z twarza,a nie robiac awantury,sami wiecie ze dyskutowanie z szefem o kase zawsze stoi na przegranej pozycji.

Powrót