Czy przyjmą mnie na studia prawnicze?

• Autor wątku Autor wątku grubasklotor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubasklotor

Witam
Jestem tegorocznym maturzystą. Z historii rozszerzonej miałem 56 procent, z j. Polskiego 73. Z angielskiego podstawowego 93, z rozszerzonego 64. Czy jest szansa że mnie przyjmą na prawo na uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu? Albo chociaż na historię? W życiu trzeba robić to co się lubi a ja właśnie do tego dążę.
Pozdrawiam.

Słuchaj no kolego lub koleżanko, wykaż się jakąś minimalną zaradnością życiową, bo nikt ci tu nie będzie wróżył z fusów ani obliczał za Ciebie Twoich punktów rekrutacyjnych.

Co za problem policzyć sobie, ile Ci wychodzi punktów na UMK i porównać z zeszłorocznymi progami? Jedno kliknięcie w Google i Ci wyskakuje, że na prawo przyjmowali ostatnio od 60, a na historię od 46.

W życiu może i warto robić to, co się lubi, ale pasowałoby nie być przy tym takim nieogarem, bo wtedy w każdym zawodzie przyszłość raczej marna.

A jak nie UMK, to przecież prawo ma dziś niemal każda uczelnia wyższa, więc przecież na jakieś gdzieś zawsze możesz iść. Ale to sobie trzeba samemu sprawdzić punkty, tak jak robi większość ludzi i na tej podstawie ocenić, gdzie się dostaniesz. To skuteczniejsze niż pisanie po forach.

Powrót