Czy rozpracowanie automatu zręcznościowego to oszustwo?

• Autor wątku Autor wątku m1337
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m1337

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Tak sobie myślę - czy automatyczne sterowanie automatem zręcznościowym jest nielegalne?

Wprowadzanie:
Chyba wymyśliłem metodę na wygrywanie na automatach zręcznościowych...
:evil:
Czyli układ elektroniczny, który steruje wciskaniem przycisków w odpowiednim czasie. Chciałbym ją przetestować nie trafiając do więzienia ;)

Automat zręcznościowy - dwa przyciski, jeden porusza ramię w górę, drugi w bok - jeśli uda się zatrzymać ramię w odpowiednim miejscu to wygrywa się nagrodę. Zaprogramowany układ zatrzyma ramię w odpowiednim miejscu korzystając z czujnika optycznego (ew. mogę też skalibrować układ aby działał czasowo, czyli bez czujnika).

Czy zastosowanie takiego urządzenia własnej konstrukcji narusza prawo? Jeśli tak to jakie? Czy to oszustwo? Co za to grozi?

Na pewno spryt i pomysłowość, ale czy przekracza to jakiekolwiek granice prawa?

m1337 napisał:
Na pewno spryt i pomysłowość, ale czy przekracza to jakiekolwiek granice prawa?
Oczywiście, że przekracza. A jak byś jeszcze wiedział, jacy chłopcy faktycznie zarządzają automatami do gier hazardowych, to zrozumiałbyś, że w razie wykrycia Twojego "sprytnego" działania, ew. odpowiedzialność karna (nawet więzienie), byłaby tylko dodatkową błahostką.

jaki paragraf ma tutaj zastosowanie? Jakieś konkrety?

Ostatnia edycja:
Nadal zdarzają się automaty z błędami (zwykle starszego typu) i można je rozpracować, ale wierz mi nawet na stacjach benzynowych złapią Cię, jak króilika w sidła.

xaffera napisał:
Ten dotyczący kradzieży.
Co masz na myśli?

PS.
§10 Zabronione jest umieszczania na forum propozycji udzielania pomocy prawnej poza forum, reklamowanie lub promowanie swojej działalności, jak również umieszczanie postów, z treści których wynika, że użytkownik poszukuje pomocy prawnej poza forum. Powyższy zakaz obejmuje również nicki, podpisy, avatary, posty, Prywatne Wiadomości (PW) oraz e-maile przesyłane do użytkowników.
Zgodę na reklamowanie lub promowanie swojej działalności na forum w jakiejkolwiek formie wydać może jedynie Administrator do którego należy się w tej sprawie zwrócić za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW) lub e-maila.

tescoman napisał:
Nadal zdarzają się automaty z błędami (zwykle starszego typu) i można je rozpracować, ale wierz mi nawet na stacjach benzynowych złapią Cię, jak króilika w sidła.

złapią - ale kto i za co konkretnie? jaki zarzut mogę usłyszeć?
Bo to jest przedmiotem mojego pytania - skoro umiem skonstruować urządzenie (lub robota), które wykaże się zręcznością "za mnie" to czy używanie go do wygrywania narusza jakikolwiek paragraf? Jeśli tak to jaki?

Zaznaczam, że moje urządzenie nie wpływa na poprawne działanie automatu, nie zakłóca jego działania w żaden sposób - tylko wciska przycisk na podstawie pozycji ramienia - tak samo jak zrobiłbym to sam, gdybym miał refleks ;-)

przeoczyłeś kluczową odpowiedź (#2)
Robilee napisał:
jak byś jeszcze wiedział, jacy chłopcy faktycznie zarządzają automatami do gier hazardowych, to zrozumiałbyś, że w razie wykrycia Twojego "sprytnego" działania, ew. odpowiedzialność karna (nawet więzienie), byłaby tylko dodatkową błahostką.
naprawdę nie zrozumiałeś tamtego tekstu?

naprawdę ktoś musi Tobie napisać wprost że "zadzierając z mafią pchasz się na cmentarz poza kolejnością"?!

Ostatnia edycja:
Powrót