Czy są podstawy do skierowania sprawy do sądu?

• Autor wątku Autor wątku Zofia Szydlik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zofia Szydlik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Hej, ostatnio mam problem z windykacja. Płacił im komornik, potem komornik wrzucił pieniądze w depozyt i nie zapłacił im do końca kasy. Zostało tego 700 zł. Oczywiście zaczęły się telefony do mnie. Od początku oznqjmilam im ze nie będę nic im płacić, niech sobie wezmą kasę od tego komornika co im płacił do tej pory. Nic nie pomaga, dzwonią patałachy po pięć razy dziennie, swiatek piątek czy niedziela, od siódmej rano, parę razy po 22.00 dzwonili... Raz się wkurzylam wykrzyczalam że podam ich do sądu ale tam pracują chyba jakieś polmozgi, a najlepsze jest to że ostatnio wydzwaniaja do mojego narzeczonego. Korzysta on z karty zarejestrowanej na mnie. Skąd te dziady mają ten numer??? Nigdzie nie podaje tego numeru jako kontaktowy. Obecnie jestem w ciąży i nie mam już nerwów na tych skur....
Co mogę w tej sprawie zrobić, bo już poblokowalam im chyba z pięć numerów a oni ciągle dzwonią z jakichś nowych. Już boję się odebrać telefon z nieznanego numeru...

Jaki był powód, że komornik pieniądze złożył w depozycie? To trzeba ustalić - u komornika. Jak ustalisz to będzie wiadomo co dalej.

Powrót