J
janart
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam
Dostałem 20.11.2012r. Nakaz Zapłaty w postępowaniu upominawczym.
W uzasadnieniu jest;
Przedmiotowa wierzytelnośc powstała w wyniku zawarcia przez stronę pozwana
z wierzycielem pierwotnym kredytu nr ------- w dniu1999-07-13.Pomimo precyzyjnie ustalonych w umowie zasad zwrotu pożyczonej kwoty,strona pozwana nie wywiązała się z warunków umowy w związku z czym wierzyciel pierwotny wypowiedział umowę kredytu.
W dniu 2006-06-09 KREDYT BANK S.A. dokonał przelewu przysługującej mu od
strony pozwanej wierzytelności.Zbycie wierzytelności nastąpiło zgodnie z art.509 kodeksu cywilnego.Tym samym powód uzyskał legitymacje procesową czynną w niniejszym postępowaniu.O tym fakcie strona pozwana została poinformowana pisemnym zawiadomieniem o cesji wierzytelności.
Powód pojął próby polubownego odzyskania należnej mu od pozwanego kwoty,
kierując do niej wezwanie do zapłaty,jednakze próby te okazały się bezskuteczne.Dlatego też powód zmuszony jest dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej.
JA DO TEJ PORY NIC DOSTAWAŁEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CO DA SIĘ Z TYM ZROBIĆ?
DZIĘKUJE
Dostałem 20.11.2012r. Nakaz Zapłaty w postępowaniu upominawczym.
W uzasadnieniu jest;
Przedmiotowa wierzytelnośc powstała w wyniku zawarcia przez stronę pozwana
z wierzycielem pierwotnym kredytu nr ------- w dniu1999-07-13.Pomimo precyzyjnie ustalonych w umowie zasad zwrotu pożyczonej kwoty,strona pozwana nie wywiązała się z warunków umowy w związku z czym wierzyciel pierwotny wypowiedział umowę kredytu.
W dniu 2006-06-09 KREDYT BANK S.A. dokonał przelewu przysługującej mu od
strony pozwanej wierzytelności.Zbycie wierzytelności nastąpiło zgodnie z art.509 kodeksu cywilnego.Tym samym powód uzyskał legitymacje procesową czynną w niniejszym postępowaniu.O tym fakcie strona pozwana została poinformowana pisemnym zawiadomieniem o cesji wierzytelności.
Powód pojął próby polubownego odzyskania należnej mu od pozwanego kwoty,
kierując do niej wezwanie do zapłaty,jednakze próby te okazały się bezskuteczne.Dlatego też powód zmuszony jest dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej.
JA DO TEJ PORY NIC DOSTAWAŁEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CO DA SIĘ Z TYM ZROBIĆ?
DZIĘKUJE