czy sąd może mnie skazać w sprawie mpk...

• Autor wątku Autor wątku adamaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
sprawa jest taka ze dostałem wyrok w postępowaniu upominawczym z sądu za jazde bez ważnego biletu MPK (która nie miała miejsca) i oczywiście się odwołałem od tego wyroku i mam teraz wezwanie na sprawę. i pytanie mam takie czy sąd mnie może uznać winnym w tej sprawie jeżeli na wezwaniu do zapłaty MPK którego wcześniej nie miałem jest wpisany odcinek kontroli:nazwa przystanku na której ten autobus się nie zatrzymuje ponieważ niema on tam przystanku i są podane tam moje dane które się zgadzają? czyli jeżeli ten autobus nie zatrzymuje się na takim przystanku taka kontrola nie była możliwa i nie bedę musiał nic zapłacić?

jechałeś bez biletu czy nie?
jeśli miałeś bilet to na jakiej podstawie Cię spisano i kto Cię spisał?

nie jechałem wogóle wtedy i mnie nikt nie spisał i mojego podpisu taż nigdzie nie było na tym wezwaniu z mpk były tylko tam moje dane podane i dlatego sie odwołałem od tamtego wyroku, to czy jeżeli na tym wezwaniu z mpk sa moje dane ale taka kontrola nie była możliwa bo ten autobus nie zatrzymuje sie na takim przystanku to zostane winny w tej sprawie i bede musiał zapłacić?

Jeżeli nie jedzie na ten przystanek t oznaczy, że zmienił teras, a co za tym idzie będzie musiał zapłacić, a jak nie zapłacisz to naliczą Ci odseteczki...

Przegooglaj internet, było pare przypadków mandatów na podstawie oświadczenia gdy gapowicz nie ma dowodu, i podawali czyjeś dane. "mandat ktoś podał moje dane"

Powrót