L
laura_zet
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
W ubiegłym roku zmarł nasz dziadek i w związku z tym ze nie zostawił testamentu a jego syn , nasz ojciec nie żyje sąd przyznał mi i mojej siostrze spadek . Żona Dziadka nasza Babcia razem z nami odziedziczyła dom i ziemie którą dziadek posiadał. Niestety nie jesteśmy w stanie wyegzekwować od naszej babci zgodnego podziału spadku i chciałybyśmy by nie kłócić się z rodziną wpisać się w ten spadek i zostać współwłaścicielami tego wszystkiego
bez konkretnego podziału i poczekać aż emocje opadną i będzie można spokojnie podzielić spadek. Moje pytanie jest następujące : czy jak pozostawimy to bez podziału to czy nasza babcia może nas zmusić przez sąd do podziału i pozbycia się nas jako właścicieli np. poprzez spłacenie nas ? czy to my możemy sobie wybrać formę spadku tzn. czy chcemy być właścicielkami czy chcemy być spłacone.
bez konkretnego podziału i poczekać aż emocje opadną i będzie można spokojnie podzielić spadek. Moje pytanie jest następujące : czy jak pozostawimy to bez podziału to czy nasza babcia może nas zmusić przez sąd do podziału i pozbycia się nas jako właścicieli np. poprzez spłacenie nas ? czy to my możemy sobie wybrać formę spadku tzn. czy chcemy być właścicielkami czy chcemy być spłacone.