Czy sąd wysyła odpis wyroku do domu?

• Autor wątku Autor wątku lowix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lowix

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam,
Proszę mi powiedzieć czy sąd wysyła i jeżeli tak to w jakim czasie odpis wyroku? Miałem sprawę w WSA i wyrok jest na moją korzyść lecz nie wiem co dokładnie postanowił sąd.

z tego co się orientuje, to zaden sąd nie wysyła odpisu wyroku. Po odpis nalezy sie zwrócić do sądu.

Kurcze, potrzebowałbym pewną informację bo to jest ważna sprawa bardzo dla mnie. Gdzie ewentualnie mogę zasięgnąć w internecie takiej informacji?

art. 9 parag 1 kodeksu postepowania cywilnego o tym mowi. Wniosek zloz w sekretariacie sadu i musisz jeszcze wniesc stosowna oplate, placi sie za kazda rozpoczeta strone ale nie wiem ile :). Pozdrawiam!

RE: Tak, sad wysyla jezeli wygrales sprawe

lowix napisał:
Witam,
Proszę mi powiedzieć czy sąd wysyła i jeżeli tak to w jakim czasie odpis wyroku? Miałem sprawę w WSA i wyrok jest na moją korzyść lecz nie wiem co dokładnie postanowił sąd.

Jezeli wyrok jest na Twoja korzysc to dostaniesz wyrok poczta na adres domowy. Natomiast jezeli sprawe przegrales to musisz w terminie 7 dni od daty rozprawy zlozyc wniosek o wydanie wyroku wraz z uzasadnieniem i wplacic 100 zl. w kasie WSA. Zadzwon do informacji sadowej aby sie upewnic czy wygrales i zapytaj o reszte informacji

Powrót