M
marekfirlit
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
W terminie 14 dni od doręczenia decyzji ostatecznej złożyłem wniosek o uzupełnienie decyzji co do rozstrzygnięcia. Organ uzupełnił decyzję pismem. W terminie 30 dniowym od doręczenia uzupełnienia złożyłem skargę do wsa za pośrednictwem organu. Skarga już jest w sądzie. Sąd nie wzywał do uiszczenia opłaty, ale ja już skargę opłaciłem bez wezwania. Jak przeglądałem akta to na nich była nalepiona karteczka: "skarga wniesiona po terminie?". Trochę mnie ta karteczka zaniepokoiła więc zapytałem panią czy moja skarga została wniesiona w terminie i powiedziałem jej to co wcześniej napisałem, a pani mi powiedziała że nie umie mi na to pytanie odpowiedzieć, bo zazwyczaj to skargi wnoszą od razu po wydaniu decyzji a nie uzupełniają. Czy moja skarga kwalifikuje się do odrzucenia? I dlatego mnie nie wzywali do uiszczenia opłaty? Jak mogę się dowiedzieć czy moja sprawa pójdzie na normalną rozprawę i czy zmieściłem się w terminie? Czy muszę czekać ileś tam miesięcy aż dostanę wezwanie na rozprawę lub postanowienie o odrzuceniu skargi?