P
Popaprany
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam wszystkich
Mieszkam od kilkunastu lat za granicą.
W 2019r zmarł mój dziadek, ale z uwagi na brak możliwości przylotu i komplikacje natury osobistej nie byłem w Polsce od tego czasu.
Będę jechał do kraju w sierpniu i chciałbym wszystkie sprawy urzędowe uporządkować.
Wiem, że mam udział w spadku po dziadku w postaci 50% udziałów w nieruchomości, która altualnie zamieszkuje siostra mojego Taty, która jest w posiadaniu drugich 50%.Chce ona odkupić moją część spadku.
Pytania.
Czy ja w ogóle po takim czasie od śmierci dziadka cokolwiek jeszcze mam do odziedziczenia.
Dziadek nie zostawił testamentu.
Byłby ktoś na tyle miły by mi napisać krok po kroku co mam zrobić?
Jestem absolutnie ciemny w tej kwestii.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mieszkam od kilkunastu lat za granicą.
W 2019r zmarł mój dziadek, ale z uwagi na brak możliwości przylotu i komplikacje natury osobistej nie byłem w Polsce od tego czasu.
Będę jechał do kraju w sierpniu i chciałbym wszystkie sprawy urzędowe uporządkować.
Wiem, że mam udział w spadku po dziadku w postaci 50% udziałów w nieruchomości, która altualnie zamieszkuje siostra mojego Taty, która jest w posiadaniu drugich 50%.Chce ona odkupić moją część spadku.
Pytania.
Czy ja w ogóle po takim czasie od śmierci dziadka cokolwiek jeszcze mam do odziedziczenia.
Dziadek nie zostawił testamentu.
Byłby ktoś na tyle miły by mi napisać krok po kroku co mam zrobić?
Jestem absolutnie ciemny w tej kwestii.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.