Czy sprawdzenie swojego statusu jest równoznaczne z przyznaniem sie do długu w świetl

• Autor wątku Autor wątku adam.nowicki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adam.nowicki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć.

Ostatnio chciałem wziąć kredyt na monitor (jestem w stanie zapłacić za niego z góry ale chciałem podbić sobie scoring BIK przy ratach 3x0 w Aliorze) i orzymałem odmowe kredytu z powodu 'weryfikacji wewnętrznej', co miła Pani na infolinii objaśniła mi jako status BIK/BIG/KRD. BIK mam czysciutki, zleciłem sobie nawet wykonanie raportu, ale możliwe, że siedzę w KRD (niezapłacone mandaty za bilet z jakies 9 lat temu, był też jakiś nie zapłacony rachunek za neta bo nie mogłem sie dogadać z providerem). Chciałbym sobie sprawdzić swoj status KRD i o ile to nie problem to zastanawiam czy sie czy będzie to automatycznie równoznaczne z przyznaniem sie do długu, o ile jakis tam jeszcze jest, w swietle prawa a co za tym idzie zamknieciem sobie drzwi przedawnienia (na ktore liczylem).

Z góry dzieki za info. Pozdrawiam.

Nie, to nie jest uznanie długu. Dodatkowo, nawet gdybyś uznał dług w jakiś inny sposób, to uznanie długu jedynie przerywa bieg przedawnienia. A to już jest przedawnione, nie biegnie. Nie można przerwać czegoś, co nie biegnie.

Powrót